BIST 10.159
DOLAR 32,18
EURO 35,06
ALTIN 2.470,25
HABER /  DÜNYA

Serdal Adalı’dan yeni stad uyarısı

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, finans hazırlamadan yeni stada başlamanın tehlikeli olduğunu söyledi. Adalı, “Hazırladığımız 150 ...

Abone ol

Beşiktaş Kulübü Başkan Adayı Serdal Adalı, finans hazırlamadan yeni stada başlamanın tehlikeli olduğunu söyledi. Adalı, “Hazırladığımız 150 milyon dolarlık kredinin yarısını stadın aksamaması için kullanmayı planlıyoruz” dedi.
Siyah-beyazlı kulübün 16 Haziran tarihinde yapılacak olan Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı öncesinde başkan adaylarından Serdal Adalı seçim çalışmalarını sürdürüyor. Bursa Beşiktaşlılar Derneği’nin davetlisi olarak Bursa’ya gelen Adalı, yönetim kurulu listesindeki işadamları ile birlikte yemekli toplantıya katıldı. Eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu’nun oğlu Murat Aksu’nun da hazır bulunduğu yemek, basın mensuplarına kapalı olarak gerçekleşti. Yemek öncesi gazetecilerin sorularını cevaplandıran Serdal Adalı, Beşiktaş’ın tüm problemlerine vakıf olduklarını belirterek, “Önümüzde bir çok çabuk çaresini bulmak zorunda olduğumuz mali sıkıntı var. Bununla beraber sportif başarıya ihtiyacımız var. Beşiktaş’ta sportif başarıyla mali disiplinin bir arada yürümesi gereken konular. Mali konuda iki hafta içerisinde bayağı bir yol aldık. Kısa vadede önümüze gelecek sıkıntılara çare olabilmesi için kendi kefaletlerimizle bir kredi hazırlığı yaptık. Kredinin tamamı mevcutta kısa vadedeki borçları normal vadelere yayıp kulübün bir nefes alması, geçireceğimiz üç senede gelir gider dengesini düzgün hale getirmesi için kullanılacak. Sportif başarılar için başta futbol olmak üzere basketbol, voleybol, amatör branşlarda sponsor hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah futbolda hedefimiz şampiyonluk olduğu gibi basketbol ve tüm branşlarda bu hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Ulaşmak için de tüm hazırlıklarımızı yaptık” diye konuştu.

“BEŞİKTAŞ’IN SOKAĞA ATILACAK BİR KURUŞU YOK”
150 milyon dolarlık krediye de açıklık getiren başkan adayı Adalı, “Rakamlar havalarda uçuşmasına rağmen Beşiktaş’ın önüne gelebilecek mali sıkıntıları çok iyi analiz yaptık. Özellikle stadın finansmanı hazırlanmadan stada başlamak çok tehlikeli bir başlangıç olur. Hazırladığımız finansmanın yarıya yakınını önlem olarak stadın yapılmasında aksama olmaması için yapılan bir hazırlıktır. 75’lik kısmı da kulübümüzün önünde yüksek faizli olan kredileri ve borçları, bir vadeye yaymak için kullanılacak ve Beşiktaş’ın en büyük sorunları olan 30 milyon lira olan senelik faizi ne kadar aşağıya çekebiliriz noktasında kullanacağız. Tüm hedefimiz bu, krediyle. Beşiktaş’ın sokağa atılacak bir kuruşu yok” dedi.
Adalı ayrıca seçilmesi halinde yeni teknik direktörlerini 17 Haziran tarihinde açıklayacaklarını dile getirdi. Gazetecilerin ‘Gezi parkı eylemlerinde Çarşı grubu ön saflarda yer alıyor, bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise Adalı, “Beşiktaş Kulübü olarak her zaman Çarşı grubu ile iç içeyiz. Önemli olan kimsenin zarar görmemesi, kimsenin burnunun bile kanamamasıdır. İnşallah en kısa zamanda huzura kavuşuruz” diye konuştu. Adalı, Gezi olaylarına Çarşı grubunun katılmasını doğru bulup bulmamasına yönelik soru üzerine de “Taraftar topluluğumuz sadece Gezi hakkında değil tüm sosyal olaylarda fikrini belirten bir grup. Bu konuda yorum yapmam çok doğru olmaz. Tüm dileğim kimsenin burnunun kanamamasıdır” şeklinde konuştu.
(İHA)