BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,07
ALTIN 2.475,50
HABER /  DÜNYA

’’Savaş gemimizi, helikopterimizi kendimiz yapıyoruz’’

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi savaş gemimizi yapıyoruz, şu anda tankımızı yapıyoruz, helikopterimizi yapıyoruz, insansız hava araçla...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Kendi savaş gemimizi yapıyoruz, şu anda tankımızı yapıyoruz, helikopterimizi yapıyoruz, insansız hava araçlarımızı yapıyoruz, niye bizden öncekiler yapamadı. Onlar kanı ile yürümeyi kendileri için ayrı bir öneme bindirdiler. Biz ise dedik ki yok. Biz birilerinin vereceği Marshall yardımlarıyla falan değil, biz artık kendi aracımızı yapacağız. Modern noktada gerekli silahlar neyse bunlarla ordumuzu donatacağız” dedi.

’’ŞU ANDA 72 İLİMİZ DOĞAL GAZ KULLANIYOR’’
Kızılcahamam Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen doğal gaz dağıtım törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar katıldı. Törende konuşma yapan Başbakan Erdoğan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız başta olmak üzere ilçeye doğal gaz gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Törende konuşma yapan Başbakan Erdoğan, hükümete geldikleri 2002 yılında Türkiye’de doğal gaz götürülen 9 il olduğunu belirterek, ”Şu anda 72 ilimiz doğal gaz kullanıyor. Doğal gaz hattı itibariyle bu 9 ildeki hattımız 4 bin 510 kilometreydi. Şimdi ise, 82 bin 500 kilometreye çıktık. 9 ilimiz kaldı inşallah 2015 yılının sonuna kadar doğal gazla buluşturmak” olduğunu söyledi.
Kızılcahamam’ın Büyükşehir imkanlarından yararlanacağını ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
“Biz, sözü verdik, yerine getirdik. Artık Kızılcahamam sadece binlik plan yapacak, 5 binlik, 25 binlik, 50 binlik nazım imar planlarını Büyükşehir yapacak. Burada kanalizasyon sorunu diye bir şey kalmayacak, niye? Büyükşehir bütün imkanlarıyla buraya gelecek, buranın kanalizasyon sorunlarını çözecek. Burada içme suyu sorunu kalmayacak, niye? Büyükşehir belediyesi bütün imkanlarıyla, ASKİ’siyle buraya girecek. Burada itfaiye noktasında herhangi bir sorun kalmayacak, bütün imkanlarıyla itfaiyesiyle de Büyükşehir burada olacak.”

’’ENERJİ SIKINTISI YAŞAMIYORUZ’’
Başbakan Erdoğan, iktidara geldiklerinde 31 bin 843 megavat olan kurulu enerji gücünü 62 bin megavata çıkardıklarını, 1 milyon kilometrekarelik elektrik iletim ve dağıtım hattıyla Türkiye’nin Avrupa’nın ikinci, dünyanın da beşinci büyük şebekesine sahip olduğunu, enerjiye yaptılan yatırım tutarı 100 milyar lira olduğunu söyleyerek, “Ülkemizin hiçbir yerinde enerji sıkıntısı yaşanmıyor diyebilirim Bazı yerlerde kısmi bir sıkıntı var. Onlar da süratle aşılacak. Üstelik bütün bu yatırımların Dünyanın ekonomik krizin pençesinde oluştuğu bir dönemde gerçekleştirdik. Bu başarıda özel sektörün birikimini ve dinamizmini çok etkili bir şekilde kullanmamızın büyük payı var. 11 yıl önce ülkemizde elektrik üretiminin yüzde 60’ını devlet yapıyordu. Bugün elektrik üretiminin yüzde 66 ‘sı özel sektör tarafından gerçekleştiriliyor. Dağıtım hizmetlerinin tamamını da özel sektör eliyle yürütüyoruz. Açık konuşmak lazım eğer dağıtım işini 11 yıl önce olduğu gibi hala devlet yapıyor olsaydı, Kızılcahamam doğal gaza kavuşmak için daha çok beklerdi. Çünkü devletin imkanları ve iş yapma kapasitesi bellidir” dedi. Başbakan Erdoğan, “Bir taraftan alt yapı hizmetlerin de ülkemizi en üst sınıfa çıkarırken, diğer taraftan da temel kamu hizmetlerindeki yılların birikimi olan eksiklikleri suratla gideriyoruz. 11 yılda yaklaşık 200 bin derslik yaptık. 2 bin 132 yeni sağlık tesisi kurduk. 174 yeni adalet sarayını kurduk. Yaklaşık 600 bin toplu konuk inşa ettik. Cumhuriyet tarihinde 6 bin 100 kilometre yol yapılırken biz 11 yılda 17 bin kilometre bölünmüş yol yaptık. Hızlı tren hatları yaptık. Ankara- Eskişehir, Ankara- Konya şimdi Sivas, Eskişehir-İstanbul yapılıyor ve inşallah yıl sonuna bitecek” dedi.
Marmaray ile denizin altından yaklaşık 5 milyar dolara denizin 60 metre derinliğinde Asya kıtasını Avrupa kıtasına bağladılarını ifade eden Başbakan Erdoğan, “Bunların aklı alır mı bunu? Almaz. Bunların hayalleri bile buraya ulaşamaz. Ecdadımız Sultan Abdülmecit, Abdülhamit hayal etti. Kimse yapamadı ama biz torunlarına nasip oldu. Biz yaptık. İnşallah şimdi onun biraz daha aşağısından bir tüp geçit daha yapıyoruz. Oradan trenler geçmeyecek. Oradan da otomobiller geçecek. Bunu da biz yapacağız. 2015 yılında da o bitiyor. İnşallah iki köprü var. 3’üncü köprüyü de Karadeniz’in kenarında Yavuz Sultan Selim köprüsü yapıyoruz. Onunda direkleri yükselmeye başladı. Şu anda 72 metreye ulaştı. Oraya da bir hem otomobiller geçecek üzerinden, TIR’lar geçecek ama ortasından da trenler geçecek. AK Parti iktidarı bu. Biz laf üretmiyoruz iş üretiyoruz" diye konuştu.

“KENDİ SAVAŞ GEMİMİZİ, HELİKOPTERİMİZİ, İNSANSIZ HAVA UÇAĞIMIZI, TANKIMIZI YAPIYORUZ”
Son yıllarda kendi imkanlarını kullanan Türkiye olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, “Kendi savaş gemimizi yapıyoruz, şuanda tankımızı yapıyoruz, helikopterimizi yapıyoruz, insansız hava araçlarımızı yapıyoruz, niye bizden öncekiler yapamadı. Onlar kanı ile yürümeyi kendileri için ayrı bir öneme bindirdiler. Biz ise dedik ki yok. Biz birilerinin vereceği Marshall yardımlarıyla falan değil. Biz artık kendi aracımızı yapacağız. Modern noktada gerekli silahlar neyse bunlarla ordumuzu donatacağız” dedi. Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin önceden fakire fukuraya el uzatan bir ülke olduğunu ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ama daha önce biz dileniyorduk. Şimdi dilenen ülke yok. Bak IMF’den 23,5 milyar dolar borçla devraldık ülkeyi. Kim vardı iktidarda? DSP, MHP, ANAP vardı. Onlardan devraldık. 23,5 milyar dolar borcu, biz Mayıs 2014’te ödedik, bitirdik, kapıyı kapattık. Şimdi biz IMF’ye 5 milyar dolar borç veriyoruz. Alan değil veren el olduk. Bakınız, Merkez Bankası milli bankamız değil mi? Geldik, kasasında ne vardı biliyor musunuz? 23,5 milyar dolarcık. Şimdi ne var? Kasada 132 milyar dolar var. Bunlar durup dururken olmuyor. İş bilenin kılıç kuşananındır. Bunu böyle biliniz. Merkez Bankasının kasasında biz geldiğimiz de 27 buçuk milyar dolar vardı. Şimdi ne var kasada 132 milyar dolar var. “
Şehitler Ağacı’na artık yeni künye takılmadığını da kaydeden Başbakan Erdoğan, "Künye takılmasına mani olan barış ve kardeşlik süreci, inşallah bundan sonra kalıcı olarak devam etsin istiyoruz. Birileri var ki hem içeride hem dışarıda hala oraya künyelerin takılmasını istiyor. Onların kimler olduğunu biliyorsunuz, içeride de dışarıda da maalesef. Ama inşallah buna fırsat vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.
(İHA)