BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,95
ALTIN 2.445,93
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Şafak Pavey trenin önüne mi atladı? İşte gerçek!

Sabah yazarı CHP milletvekili Şafak Pavey hakkında 'kocası terkettiği için trenin önüne atladı' iddiasında bulunmuştu. Peki gerçek ne?

Abone ol

CHP'li Şafak Pavey, Meclis'e türbanın girdiği gün yaptığı konuşmayla olay yaratmıştı. Bir çok kesim tarafından büyük beğeni alan o konuşma, iktidara yakın kalemler tarafından ise bombardıman atışına hedef olmuştu.

Bu eleştiriler içinde bir iddia vardı ki ölçüyü ve sınırları hayli aşmıştı. O iddia Şafak Pavey'in kolunu ve bir bacağını kaybettiği kazayla ilgiliydi. Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, tepki alan bir iddia ortaya atmış ve twitterdan şunu yazmıştı;

-"Bu ilk yalanı değil. İsviçre de 1 çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine!"

PEKİ GERÇEK NE?

Sevilay Yükselir bu iddiasıyla ilgili gelen yoğun eleştiriler üzerine geri adım atarak özür dilemek zorunda kalmıştı.
şafak-pavey-hakkinda-çirkin-iddia.jpg
Peki ama Şafak Pavey'in kolunu ve bacağını kaybettiği o kaza nasıl oldu? Gerçek neydi?
, İsviçre'deki kazada Pavey'in avukatlığını yapan
Atılay İleri'ye ulaştı.

19 YAŞINDA GEÇİRDİĞİ KAZANIN
TÜM AYRINTISI

İleri, Pavey'in izni dahilinde CHP'li vekilin henüz 19 yaşındayken geçirdiği ve kaza tutanaklarına yansıyan o kazayı anlattı.
şafak-paveyin-konuşmasi-çildirtti.jpg
Avukatın anlattığına göre o dönem Şafak Pavey müzisyen eşi Paul Pavey ile evliydi ve Zürih'te yaşıyordu. Paul Pavey'in Çek Miroslov Hess isminde bir arkadaşı vardı. Ona beyin tümörü teşhisi konulmuş ve tedavi için Cenevre'de bir doktor önerilmiş.

Durumu ağır olan Hess, Zürih'e gelince Pavey ailesinde bir gece misafir oluyor. Ertesi gün 09.03 treni ile Zürich ana istasyonundan Cenevre'ye gitmeye karar verir. Şafak Pavey de durumu ağır olduğu için ona refaket eder.
şafak-paveyin-konuşmasi-çildirtti.20131102175810.jpg
İSTASYONDA NELER OLDU?

Zürih istasyonunda Hess yavaş yürüdüğü için Şafak Pavey onu trene yollayıp kendisi de bilet almaya gidiyor. Gişe kalabalık olduğu için biletleri alırken geciken Pavey, trenin hareket etmeye başladığını ve en son vagonun açık kapısında Hess'in kapıyı açık tutup kendisine el salladığını görür.

BİLETİ VERECEKKEN AYAĞI KAYIYOR VE...

Avukat tam kaza anını şöyle anlattı;

"Şafak Hanım, hiç tereddüt etmeden (tutanaklara ve şahitlerin ifadelerine göre) " bir olimpiyat koşucusu" gibi hiç olmazsa Hess'in biletini kendisine vermek için koşturur. Tren hız aldıkça Şafak Hanım da hızlanır. Tam Hess'in seviyesine gelip bileti vermek üzereyken ayağı kayar ve peronla tren arasına düşer."

MIROSLAV HESS VEFAT ETTİ, ŞAHİTLİK YAPAMADI...

Şafak Pavey'in geçirdiği tren kazasının birinci elden tanığı olan Miroslav Hess'in 1996 yılı sonunda hastalığı nedeniyle vefat ettiğini için mahkemede şahit olarak dinlenemedi. Pavey'in İsviçre Demiryollarına karşı açtığı dava ise yıllarca süren hukuk mücadelesi sonunda
reddedildi. Mahkeme davayı reddediş gerekçesinde ilginç bir ifade kullandı.

GENÇ BİR TÜRK HANIMI

Avukat Atılay İleri bunu şöyle açıkladı;

"Mahkeme kararlarında gerekçe olarak "genç bir Türk kadını'nın davranışının kazaya neden olduğunu ve illiyet ilişkisini kırdığı" ( unterbrochen) ileri sürüldü. Karar aynen böyle; genç, Türk, kadın....
Gerçek budur ve yukarıda belirttiğim mahkeme karar ve tutanaklarına dayanmaktadır.

ŞAFAK PAVEY'İN MECLİS'TEKİ TÜRBAN KONUŞMASI