BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,81
ALTIN 2.399,00
HABER /  GÜNCEL

Satıcılar polis ve zabıtayı şaşırttı

İzmir polisi ve zabıtası Konak meydanında düzenlediği operasyonda, ilginç manzaralarla karşılaştı.

Abone ol

Konak Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bir ihbarı değerlendiren ekipler, Konak Meydanı'ndaki su havuzunun tesisat girişi ve vanalarının bulunduğu kapağın içinin işporta mallarının saklanması için kullanıldığını ortaya çıkardı. Buradaki bavulların içinden ünlü firmaların markalarını taşıyan çok sayıda spor eşyası ele geçirildi. Operasyonu tarihi Kemeraltı Çarşısı'na yönlendirerek, çığırtkanları hedefleyen ekipler, burada palyaço kılığında kalem satma bahanesiyle genç kızlara tacizde bulunan kişiyi yakaladı.

Kemeraltı Çarşısı'nın arka sokaklarında ise şüpheli kişiler üzerinde kimlik kontrolünde bulunan ekipler, bir tombalacının üzerinde 16 tablet taklit cinsel uyarıcı hapı buldu. Gözaltına alınan tombalacının, hapları satma değil, kendisinin kullanması amacıyla bulundurduğunu söylediği öğrenildi. Operasyonlarda, 10 kişi hakkında tutanak tutuldu, Kabahatler Kanunu uyarınca 50'şer YTL para cezası uygulandı.

25 kişiden ise malları alınarak, ''Gıda Bankası''na aktarıldı. Uygulama gereği işporta malı satan seyyar satıcının, bu işi bir daha yapmayacağı konusunda imzalı onay vererek mallarını geri alması, aksi halde 30 gün sonra fakirlere dağıtılması gerekiyor.