BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.402,85
HABER /  DÜNYA

Sarkozyden Rice gafı

ABD'ye ilk resmi ziyaretinde gaf yaptı. Sarkozy'nin işte o hatası..

Abone ol

ABD'ye ilk resmi ziyaretini yapan ve bu ülkeye sıcak mesajlar veren Fransız Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Amerikan Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice'ı ''göçmen'' ilan ederek gaf yaptı.

Amerikan medyasında çıkan haberlere göre Sarkozy, Fransız-Amerikan İş Konseyi'nin Washington'daki toplantısında yaptığı konuşmada, Rice ile selefleri Colin Powell ve Madeleine Albright'ın, ABD'deki göçmen kökenli başarılı insanlara örnek gösterilebileceğini söyledi.

Fransız Cumhurbaşkanı, "Madeleine Albright, Colin Powell, Madam Rice, uzun zamandır Amerikalı değiller... 20 yıldan uzun zamandır dışişleri bakanınız başka bir yerlerden bir Amerikalı" diye konuştu.

Ancak ABD'nin ilk siyah kadın dışişleri bakanı Rice'ın ailesi, en azından iki kuşak öncesinden Amerikalı. Rice'ın biyografisinde, anne-babasının dede ve büyükannelerinin Amerikan iç savaşı öncesinde Alabama'da köle olarak doğduğu anlatılıyor.

Powell da New York doğumlu bir siyahi ve ailesi Jamaika'dan ABD'ye göç netmiş. Görevi aldığı Albright da Çekoslovakya doğumlu ve ailesiyle İkinci Dünya Savaşından sonra bu ülkeyi terk ederek ABD'ye yerleşmiş.