BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.469,37
HABER /  DÜNYA

Sarkozy acı haberi verdi

Ünlü Lost dizisindeki gibi havada kaybolan uçakla ilgili ilk kötü haber Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'den geldi.

Abone ol

Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Fransa Havayolları'nın kaybolan uçağından kurtulan bulma ihtimalinin "çok az" olduğunu söyledi. Bu arada düşen uçakta kaybolan yolculardan birinin de Türk olduğu açıklandı.

Sarkozy, Rio-Paris seferini yaparken kaybolan uçağı bulmak için "her türlü tezi" değerlendirdiklerini kaydetti. Fransız lider, havalimanında kurulan kriz

 

Fransa Havayolları'na (Air France) ait, 216 yolcu ve 15 mürettebatı bulunan Airbus uçağı dün Brezilya açıklarında saat 11:10'da radardan kayboldu.

UÇAKTA BİR TÜRK VAR

Air France sözcüsü uçakta 1 Türk yolcu olduğunu açıklarken yolcunun isminin Fatma Ceren Necipoğlu olduğu öğrenildi. Necipoğlu'nun Anadolu Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olduğu ve bir konser için Brezilya'ya gittiği bildirildi.

UÇAĞIN DÜŞÜŞ NEDENİ YILDIRIM!

Uçağın düşüş nedeni ise, fırtına bölgesinden geçerken yıldırım çarpmasına bağlanıyor.

merkezini ziyaret ederek uçaktaki yolcuların yakınları ile görüştü.

Yakınlarla görüştükten sonra gazetecilere konuşan Sarkozy, "Onlara gerçeği söyledim. Kurtulan bulma şansı çok az." dedi. Arama yapılan alanın çok geniş olduğuna dikkat çeken Sarkozy, uçağın bulmalarının da "çok zor" olduğunu vurguladı. Fransız lider, uçağı bulmak amacıyla Amerika'nın uydularından da yararlanmak için talepte bulunduklarını ifade etti.

UMUTLAR TÜKENDİ

Brezilya açıklarında kaybolduğu açıklanan, Fransız havayolu şirketi Air France'a ait, 216 yolcu taşıyan Airbus uçağı ile ilgili umutların giderek tükendiği bildirildi.

Fransız Haber Ajansı, Paris'teki Roissy Havaalanı yetkililerine dayanarak verdiği haberde, umutların giderek azaldığını belirtti.

KAZAYLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

  DENİZDE BÜYÜK ÇAPLI ARAMA OPERASYONU BAŞLADI

Brezilya Hava Kuvvetleri, Air France'a ait uçağın Atlas Okyanusu üzerinde kaybolduğunu ve Fernando de Noronha adası yakınlarında uçağı arama çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.

Hava Kuvvetleri sözcüsü, bu sabah uçakla sürekli kurulan telsiz bağlantısının kesilmesinin ardından arama kurtarma çalışmalarına başlandığını kaydetti.

Uçağın TSİ 12.10'da Paris'te olması planlanıyordu.

FRANSIZ BAKAN: "BU SAATE KADAR DEPOSUNDAKİ YAKITLA UÇAĞIN HAVADA KALMASINA İMKAN YOK"

Fransa Çevre Bakanı Jean-Louis Borloo, bu saate kadar deposundaki yakıtla uçağın havada kalmasına imkan olmadığını söyledi.

France info radyo kanılana konuşan Fransız bakan, "Maalesef bu saate kadar deposundaki yakıtla uçağın havada kalmasına imkan yok. Şu andan itibaren en trajik senaryo için hazırlıklarımızı yapmamız gerekiyor" dedi.

UÇAĞA YILDIRIM ÇARPMIŞ OLABİLİR

Fransa Ulaştırma Bakanlığı, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen, Fransız havayolu şirketi Air France'a ait Airbus uçağında bulunan yolcuların milliyetini akşam saatlerinde resmen açıkladı.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, mürettebat dahil 228 kişinin bulunduğu uçakta 32 milletten yolcular yer alıyor.

KAZAYLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

 Açıklamada, uçakta 12 kişilik mürettebat da dahil 73 Fransız'ın bulunduğu belirtildi.

Açıklamaya göre uçakta, 58 Brezilyalı, 26 Alman, 9 Çinli, 9 İtalyan, 6 İsviçreli, 5 Lübnanlı, 5 İngiliz, 4 Macar, 3 İrlandalı, 3 Norveçli, 3 Slovak, 2 İspanyol, 2 Faslı, 2 Polonyalı, 2 Amerikalı, 1 Türk, 1 Güney Afrikalı, 1 Arjantinli, 1 Avusturyalı, 1 Belçikalı, 1 Gambiyalı, 1 İzlandalı, 1 Rumen, 1 Rus, 1 Kanadalı, 1 Estonyalı, 1 Hollandalı, 1 İsveçli, 1 Danimarkalı, 1 Hırvat, 1 Filipinli yolcu bulunuyordu.

Fransa Ulaştırma Bakanlığının açıkladığı listenin, Air France'ın Brezilya'daki sözcüsü tarafından açıklanan listeden farklı olduğu belirtildi

AFP'de yer alan Air France'ın bir açıklamasına göre uçak fırtınalı bölgeden geçiyordu ve yıldırım çarpmış olması ihtimali çok yüksek.

SON ANONS: ELKTİRK ARIZASI  VAR

Uçaktan yapılan son anonsta ise fırtına sırasında türbülansa girildiği ve "Elektrik arızası var" denildiği iddia edildi.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre, uçak söz konusu arıza mesajını TSİ 05.14'te gönderdi.

KAZAYLA İLGİLİ TÜM DETAYLAR
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

FRANSA, ARAMA ÇALIŞMALARI İÇİN ASKERİ UÇAK GÖNDERDİ

Fransa, Brezilya açıklarında kaybolduğu bildirilen Airbus uçağını aramak üzere bölgeye bir askeri uçak gönderdi. Fransa'nın Senegal'in Dakar kentindeki askeri üssünde bulunan bir askeri uçağı, kayıp uçağı tespit için yapılan çalışmalara katılmak üzere gönderdiği açıklandı.

Air France yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda, “uçağa yıldırım çarptığı ihtimali üzerinde ciddi bir şekilde durulduğunu” bildirmişti.

BÖLGEYE 2 UÇAK VE 1 GEMİ DAHA GİDİYOR

Fransa Genelkurmay Başkanlığı, Dakar'dan kalkan keşif uçağına destek vermek amacıyla, iki uçağın ve bir geminin daha arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye gönderileceğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı, yine “Breguet Atlantique” tipi bir keşif uçağı ile birlikte, “Falcon 50” tipi bir uçağın Atlantik'te sürdürülen çalışmalara katılmak üzere bölgeye gönderileceğini bildirdi.

Yapılan açıklamada, Afrika'nın batısında seyreden Deniz Kuvvetlerine bağlı bir geminin de bölgeye gönderildiği kaydedildi.

Olumsuz hava koşullarının radar ve uydu üzerinde arama çalışmalarını olumsuz etkilediği belirtiliyor.


[PAGE]







[PAGE]







[PAGE]