BIST 10.269
DOLAR 32,29
EURO 34,82
ALTIN 2.452,87
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Şarj edilebilir araçlar görücüde

Toyota Japonya, ABD, Kanada ve Avustralya'yı kapsayan 600 adet şarj edilebilir hibrit aracını görücüye çıkardı.

Abone ol

Toyota, globalde Japonya, ABD, Kanada ve Avustralya'yı kapsayan yaklaşık 600 adet şarj edilebilir hibrit (plug-in hybrid) aracını özel uygulamalarla devlet ve özel sektörün kullanımına sunacağı programın Avrupa ayağını Strazburg'da başlattı.

Dünyadaki hibrit araçların yüzde 80'ini üreten ve bugüne kadar 2,3 milyonun üzerinde hibrit otomobil satan Toyota, Fransız enerji tedarikçisi EDF ve Strazburg yerel yönetimi ile iş birliği yaparak şarj edilebilir hibrit otomobili Strazburg'da kullanıma sundu. Üç yıl devam etmesi öngörülen proje kapsamında Toyota tarafından yaklaşık 100 adet şarj edilebilir hibrit araç devlet ve özel sektöre uzun dönemli kiralanacak, şehre kurulan özel şarj istasyonları da kullanıma açılacak.

Projenin başlangıcı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Toyota Motor Corporation Başkan Yardımcısı Takeshi Uchiyamada, ulaşımda yakıt çeşitliliğinin önemine işaret ederek, Toyota'nın geleceği hibrit teknolojilerde gördüğünü söyledi.

Toyota'nın şarj edilebilir hibrit aracının kişisel ulaşımda elektrik kullanımının artırılmasında elverişli bir yol olduğunu dile getiren Uchiyamada, müşteri ihtiyaçları noktasında bunu kendilerine bir fırsat olarak gördüklerini anlattı.

Toyota'nın hibrit teknolojisinin gerçekçi bir çözüm olduğunu vurgulayan Uchiyamada, şarj edilebilir hibrit otomobilin fiyatına ilişkin bir soru üzerine, şarj edilebilir hibrit araçta kullanılan yeni pil teknolojisi gibi nedenlerden dolayı fiyatın mevcut hibrit otomobil Prius'un bir miktar üzerinde olduğunu, ancak otomobilin ticarileştirildiğinde müşterilerin bu otomobili tercih etmeleri için fiyatın benzer seviyede olabileceğini söyledi. Uchiyamada, ancak bugün fiyat konusunda kesin bir bilgi vermesinin mümkün olmadığını dile getirdi.

Uchiyamada, "Toyota'nın son günlerde yaşadığı sıkıntılı döneme" işaret eden bir gazetecinin, yeni projeye ilişkin sorusu üzerine ise, Toyota'nın uzun yıllardan bu yana sıfır salımlı araçlar konusunda çalışmalarını anımsattı.

Bugün Strazburg'da başlattıkları projenin de bu bu stratejinin bir parçası olduğunu vurgulayan Uchiyamada, hibrit otomobil çalışmalarının uzun yıllara dayandığını anlattı.