BIST 10.215
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.462,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sarıyer'de Ramazan coşkusu sürüyor

Sarıyer Belediyesi’nin düzenlediği Ramazan etkinlikleri kapsamında, Fuat Saka ve Zeynep Başkan’ın sahne aldığı Karadeniz gecesi Sarıyerlileri coşturdu.

Abone ol

Geceye katılan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, vatandaşlarla birlikte horon oynadı, Karadeniz türkülerine eşlik etti.

İstinye’deki Eski Tersane Alanı’nda gerçekleştirilen Karadeniz gecesinde, Fuat Saka ve Zeynep Başkan konserine büyük ilgi gösteren vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar kolbastı ve horon oynayarak doyasıya eğlendiler.

Gecede, sahneye önce Trabzon Tonya Halk Oyunları Ekibi çıktı. Kemençe eşliğinde Karadeniz oyunlarını büyük bir coşkuyla sergileyen halk oyunları ekibine vatandaşların da katılmasıyla şenlik alanında eğlenceli görüntüler oluştu.

Karadeniz türkülerini kendine has tarzıyla yorumlayan Fuat Saka sahneye çıktığında ise şenlik alanında 15 binden fazla vatandaş vardı. Konserine Aşık Serdari’nin “Nesini Söyleyim” adlı eserini yorumlayarak başlayan Fuat Saka, daha sonra hareketli Karadeniz türkülerini seslendirmenin yanı sıra “Hekimoğlu” gibi kahramanlık ezgilerini de söyledi.

Gecede uzun süre sahnede kalan ve dinleyenleri coşturan Zeynep Başkan’ın Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in isteği üzerine “Cerrahpaşa” adlı türküyü seslendirmesi konser alanını dolduran coşkulu kalabalıktan büyük alkış aldı.

Konserin sonunda sanatçılara çiçek vererek teşekkür eden Başkan Şükrü Genç, gece boyunca yaşanan coşkunun olağanüstü olduğunu belirterek Ramazan boyunca bu coşku ve eğlencenin devam edeceğini söyledi.

Sarıyer Belediyesi’nin Ramazan etkinlikleri hafta sonu Karadeniz gecesinin yanı sıra, Nurettin Güleç konseri, fasıl, kukla gösterileri, Nail Kesova Semazen grubunun gösterisi ve Sarıyer Belediyesi Sanat Müziği Korosu’nun verdiği konserle devam etti.