BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül'ün CHP'ye katılacağı tarih

Yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul ve Ankara adayı kim olacak? Son kulisleri Vatan gazetesi yazarı Murat Çelik yazdı.

Abone ol

İNTERNET HABER - İstanbul'u AK Parti'nin elinden almak isteyen CHP yönetimi, Sarıgül'ü ekim sonunda partiye alacak. Kılıçdaroğlu, Ankara'da her şartta karşı adayın Melih Gökçek olmasını istedi. Sarıgül'ün ekim ayı sonunda CHP'ye katılacağı konuşuluyor.

Vatan yazarı Murat Çelik, hem Kılıçdaroğlu hem de Sarıgül ile görüştü. İzlenimlerini bugünkü paylaşan Çelik, Ankara ve İzmir adayları için de bazı notlar aktardı. 

EKİM SONUNDA ADAYLIK SÜRECİ BAŞLAR

(...)Kemal Kılıçdaroğlu ve ardından Sarıgül ile yaptığım görüşmelerin ışığında benim gördüğüm şu:

Önümüzdeki bir - bir buçuk ay içinde CHP’de çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, Mart 2014 yerel seçimlerinde ana muhalefet partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Sarıgül olur.

Edindiğim izlenim bu. Peki Sarıgül’ün önce CHP’ye dönüş, sonrasında da İstanbul adaylığı süreci ne zaman başlar? Görünen o ki, ekim sonunda. Bütün işaretler o yönde.

KILIÇDAROĞLU GÖKÇEK'İ İSTİYOR

Yerel seçim gündeminde en medyatik başlık şüphesiz “İstanbul adayları.” İstanbul’un ardından da, Ankara ve İzmir’de yarışacak isimler geliyor elbette. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, henüz isim vermiyor ama İstanbul adayı Mustafa Sarıgül, İzmir adayı da mevcut başkan Aziz Kocaoğlu olacak gibi görünüyor.

PEKİ YA BAŞKENT

“Ankara adayınızı en azından kafanızda netleştirdiniz mi?” diye sorduğumda, Kılıçdaroğlu’nun cevabı “Kafamızda tek isim yok, birden fazla isim var” oldu. Hemen ardından da ekledi:

- Karşımızda rakip olarak Melih Gökçek’in olmasını isteriz tabii.

AK Parti’nin adayı bir kez daha Gökçek mi olacak henüz bilinmiyor ama Kemal Kılıçdaroğlu CHP’nin iddialı olduğu mesajını işte bu cümle ile verdi."

sarigul.20130903105415.jpg

mesaj.jpg