BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Sarıgül'den Kılıçdaroğlu'na ilginç dua

Sarıgül, canlı yayında Kılıçdaroğlu'na dua etti. Peki Sarıgül'ün o duasının ardında ne var? İşte o ilginç sözler;

Abone ol

Türkiye Değişim Hareketi lideri Mustafa Sarıgül, Bloomberg HT’de Gülin Yıldırımkaya’nın sorularını yanıtladı. CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na kapılarının açık olduğunu belirten Sarıgül, Kılıçdaroğlu için “Allah yardımcısı olsun” dedi.

Gülin Yıldırımkaya'nın programına katılan Sarıgül, Kemal Kılıçdaroğlu'yla ilgili soruları cevapladı. İşte Sarıgül'ün canlı yayındaki o sözleri;

Sayın Kılıçdaroğlu başarılı ve deneyimli bir bürokrat. Siyasette son derece yeni. Çalışmalarını yapıyor ve tüm Türkiye'yi dolaşıyor. Ben çalışmalarını takip ediyorum fakat ifade özgürlüğü yok. Çünkü niye biliyor musunuz? Sayın Kılıçdaroğlu başka bir şey söylüyor, Ankara'daki Genel Başkanı başka bir şey söylüyor. Arada önemli bir fark var. Sayın Kılıçdaroğlu toplumdan aldığı tepkileri dile getiriyor; fakat Ankara'ya geldiği andan itibaren o tepkileri, Genel Başkanı makası alıp kesiyor. Mesela demiyor ki; ‘Sayın Kılıçdaroğlu böyle böyle açıklama yapmıştır ve patimizin Grup Başkanvekilidir, kendisini tekrar bir dinlememiz lazım.’ Parti içi disiplin, parti içi demokrasi CHP'de olmadığı için, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Allah yardımcısı olsun.

"DAVET GÖNDERMEMİZ YAKIŞIK ALMAZ"

Bizim Kemal Bey'e davet göndermemiz yakışık almaz. Çünkü Türkiye Değişim Hareketi nezaketini, zerafetini kiminle, nerede, hangi saatte konuşacağını bilen bir harekettir. Bizim kapımız açık, bize gelenler de oluyor gidenler de. Biz gelenlere ‘niye geldin’ demiyoruz, gidenlere de ‘niye gittin’ demiyoruz. Çünkü Türkiye Değişim Hareketi böyle çıktı yoluna ve devam ediyor. Hudut ve bayrak birliği diyen, örfümüze, töremize, geleneklerimize bağlı, inançlarımıza saygı duyan herkese bizim kapılarımız sonuna kadar açık. Hudut ve bayrak birliği. Ayrıca geçmişte hangi siyasi partiye oy vermiş olursa olsun; Ak Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye, DSP'ye, Büyük Birlik Patisi'ne, Saadet Partisi'ne… Hangi partiye oy vermiş olursa olsun, hudut ve bayrak birliği diyorsa biz o yurttaşlarımıza kapılarımızla ve gönüllerimizle sonuna kadar açığız.

TDH lideri Sarıgül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan’ın “Sarıgül, AK Parti’den oy alamaz” sözleri için ise “Sayın Çağlayan, tabii ki hükümetin bir bakanıdır. Böyle şeyleri diliyle söylüyor ama acaba kalbinden ne geçiyor, ona bakmak lazım” dedi.