BIST 10.725
DOLAR 32,25
EURO 34,97
ALTIN 2.430,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Sarıgül ile parti kuracak mı?

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin ilk kez konuştu.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Gürsel Tekin, Habertürk televizyonuna konuştu.

SARIGÜL İLE ANLAŞTI MI ?

Mustafa Sarıgül ile parti kuracağı iddialarını "Ben CHP'nin çocuğuyum, çocuklarım benim için neyse CHP de odur" sözleriyle yalanlayan Tekin, Kılıçdaroğlu'nun istifasını kabul etmesiyle ilgili olarak da, "Genel Başkan'ın takdiri" değerlendirmesinde bulundu.

TEKİN: CHP'DEN AYRILMAM

Radikal gazetesine konuşan Tekin, “Genel ve özel sorunlar vardı. Yönetimden istifa ettim. Ancak 30 yıllık CHP’liyim, bu parti benim için çocuklarım kadar değerli. CHP’den başka bir yere gittiğim yok. Sayın Genel Başkan’la ipleri koparmam” dedi.

CHP SOKAKTA YOK

Vatan gazetesi, istifanın perde arkasını yazdı. Haberde İstanbul İl Başkanlığı seçimlerinde genel merkez ile ayrı düşen Tekin'in, MYK üyelerinin halktan kopuk olmasına tepki gösterdiği belirtiliyor. Haberde Kılıçdaroğlu ile yapılan görüşmenin içeriği Kıvanç El imzasıyla aktarıldı.

Kılıçdaroğlu ile görüşmesinde MYK’nın “halktan uzak” olduğunu da savunan Tekin “İstanbul’u çok iyi bilirim. MYK’da halkla iletişime geçecek, halkın yanında olacak insan yok. Erzurum’a gittim, halk AKP’den şikayetçi ama alternatif olacak CHP sokakta yok. MYK üyeleri neden sorunların odağında olmuyor, çünkü gitmiyor” dedi. Tekin ayrıca “Bu örgüt yapısı ile başta İstanbul olmak üzere birçok ilde ciddi yenilgi alırız. İstanbul’da yaşanacak bir çöküş bana da mal edilir” diye konuştu. Tekin, Kılıçdaroğlu’na “CHP örgütlerini iyi tanırım ve bu korktuklarımız başımıza gelecek” dedikten sonra, “Bana ihtiyacınız yok, ben gidiyorum. Memleket nereye gidiyor? Şu anda CHP’nin tek alternatif olması, güçlü olması, sesinin her sokakta çıkması gerekiyor, ama örgüt buna müsait değil, örgütler farkında bile değil, kendi iç tasfiyesiyle, CHP’lileri silmekle uğraşıyor. Beni her gün örgütlerden arıyorlar ‘neden pasifsiniz’ diyorlar. Ben bunlara karşı ses çıkaramıyorum” diye ekledi. Tekin, sözlerini “Görevimden affımı istiyorum” diye noktaladı.