BIST 10.698
DOLAR 32,19
EURO 34,98
ALTIN 2.425,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Gürsel Tekin açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in istifasını kabul etti.

Abone ol
Kılıçdaroğlu ile yaklaşık 45 dakika görüşen Tekin'in istifasını CHP lideri Kılıçdaroğlu akşam saatlerinde kabul ettiğini açıkladı. Kılıçdaroğlu, istifa sonrası ilk
CHP'nin çocuğuyum

İstifa sonrası Habertürk'e yaptığı açıklamada Sarıgül'e parti kuracağı iddialarına "Ben CHP'nin çocuğuyum, çocuklarım benim için neyse CHP de odur" diyerek yalanlayan Tekin, Radikal'e de şu açıklamayı yaptı: "Genel ve özel sorunlar vardı. Yönetimden istifa ettim. Ancak 30 yıllık CHP’liyim, bu parti benim için çocuklarım kadar değerli. CHP’den başka bir yere gittiğim yok. Sayın Genel Başkan’la ipleri koparmam."

değerlendirmesinde, Gürsel Tekin'den böyle bir istifayı beklemediğini söyledi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in partisindeki görevinden istifa ettiği haberi kulisleri hareketlendirdi.

İstifa haberi Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yapılan basın toplantısında doğrulandı. CHP lideri Kılıçdaroğlu ise yaptığı yazılı açıklamada Tekin'in istifasını kabul ettiğini duyurdu.

Kılıçdaroğlu, MYK toplantısından sonra gazetecilerin Tekin'in istifasına ilişkin soruları üzerine, yazılı bir açıklama yaptı.


Kılıçdaroğlu, açıklamasında istifanın tek taraflı bir irade beyanı olduğunu belirterek, Genel Başkan Yardımcısı Tekin'in MYK'dan ayrılma kararının geçerli olduğunu ve istifasının kabul edildiğini vurguladı. 

'İSTİFAYI BEKLEMİYORDUM'

CHP lideri sürpriz istifa ile ilgili ilk değerlendirmeyi NTV'ye yaptı. Kılıçdaroğlu, "Gürsel Tekin'in istifasını beklemiyordum" dedi. Kılıçdaroğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"İstifasını bana söylediğinde ilk etapta kabul etmediğimi söyledim. Ancak istifasını bana
 verdikten sonra kamuyouyla paylaştı. Bu gelişmeden sonra yapacak bir şey yoktu ve ben de istifasını kabul ettim."

Kılıçdaroğlu, Tekin'in istifasının 'bazı MYK üyeleri ve il kongrelerinde yapılan seçimlerle ilgili sıkıntıları' olduğu yönündeki iddialara da açıklık getirdi.

'Tekin'in izne ayrılmak ve dinlenmek istediğini' söyleyerek istifasını verdiğini söyleyen

Kılıçdaroğlu, Tekin'in biraz dinlenmek amacıyla istifasını verdiğini söyledi.

CHP yönetimini sarsan istifanın ardından boşalan Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna yarın yeni bir isimin atanması bekleniyor.




GÜRSEL TEKİN NEDEN İSTİFA ETTİ?

SEVİLAY YÜKSELİR'İN İDDİASI HABERİN DEVAMINDA ... [PAGE]

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in Gürsel Tekin'in Sarıgül ile birlikte hareket etmek için istifa ettiği yönündeki haber A Haber'de Duygu Leloğlu'nun sunduğu Satır Arası programında yalanlandı. Programın konuğu Sabah Gazetesi Yazarı Sevilay Yükselir,  Gökçek'in"Gürsel Tekin Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile parti kurmak için istifa etti" sözlerinin doğru olmadığını söyleyerek "Gürsel Tekin'in istifasının asıl nedeni CHP Genel Başkan adaylığına soyunmasıdır" dedi.

Gökçek'in gönlünden geçenleri söylediğini ifade eden Yükselir, Gürsel Tekin'in CHP'ye genel başkan olmak için istifa ettiğini iddia etti. Son aylarda Tekin'in giderek parti için pasifleştirildiğini, elinden örgütlerin alındığını ve çok daha pasif göreve atandığını söyleyen Yükselir şöyle konuştu:

"Melih Bey belediye başkanlığını bırakıp gazetecilik yapsın. Bizim işimize çok engel oluyor ama bugün yazdığı twet çok doğru değil. Sanıyorum gönlünden geçeni dile getirmiş Melih Bey ama Böyle bir şey yok. Kuliste konuşulanların bununla hiç alakası yok. Gürsel Tekin'in istifa edeceğini biliyorduk zaten. Uzun zamandır merkez yürütme kurulunda sıkıntısı vardı. İkinci adamlığı da eskidendi. Gürsel Tekin özellikle geçen yıl yapılan kurultay sonrası baya baya bir tecrit edildi dersek çok ağır olmaz. Etkisizleştirildi. Örgütten sorumlu genel başkan yardımcısıydı. Örgütler elinden alındı. Gürsel Tekin'ne daha hafif; basın, medya ve propagandadan sorumlu bir alan yüklendi. Onlar kesmedi Gürsel Tekin'i. Haklıydı da. Çünkü oraya çok büyük iddialarla gelmişti. Bunların hepsi bir etken. İstifa sürecine taşıyan nedenler. Ama asıl neden, Gürsel Tekin'in istifa etmesinin nedeni genel başkan adaylığına soyunmasıdır."