BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,74
ALTIN 2.425,04
HABER /  GÜNCEL

Saray yerine konut formülü

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na asla gitmeyeceğini defalarca söyleyen CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki süreçte Erdoğan ile yapabileceği görüşmede mekân krizi sorunu aşıldı.

Abone ol

Ak Parti’de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hükümeti kurma görevi almak veya CHP’nin içinde olduğu bir koalisyon kurulması halinde Cumhurbaşkanı ile görüşmek için AK Saray’a gidip gitmeyeceği tartışılırken, dün ‘mekân sorununa’ bir çözüm bulundu.

Milliyet'in haberine göre, Erdoğan’ın Deniz Baykal ile buluşmak için Saray yerine Dışişleri konutu’nu seçmesi olası bir koalisyon sürecine “mekân” krizi gölgesinin düşmesine izin vermeyeceği şeklinde yorumlandı.

7 Haziran seçimiyle tek başına iktidar dönemi sona eren Ak Parti, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yürüttüğü istişare süreciyle bir sonraki seçime yine iktidarda girebilmek için tüm koalisyon seçeneklerini masaya yatırıyor. Ak Parti’de, yeni hükümetin oluşumu sürecinde muhalefet liderlerinin seçim döneminde en ağır şekilde eleştirdikleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgili nasıl bir tavır sergileyecekleri de merak konusu. Ak Parti’de düne kadar, daha önce Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na gitmeyeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’nun bundan sonraki tavrı merakla bekleniyordu.

Ancak, olası “mekan krizi” konusunda çözüm formülü Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, en yaşlı üye sıfatıyla geçici Meclis Başkanlığı görevini üstlenecek CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile Dışişleri Konutu’nda bir araya geldi. Sürpriz görüşme için tercih edilen mekân, kulislerde Erdoğan’ın, CHP’nin Cumhurbaşkanlığı Sarayı konusundaki hassasiyetini göz önünde bulundurduğu şeklinde yorumlandı. Erdoğan’ın, olası bir Kılıçdaroğlu görüşmesi için de aynı yöntemi kullanabileceği belirtildi.