BIST 10.106
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.409,55
HABER /  EKONOMİ

Sarar Çine savaş açtı

Sarar, Çin'de markalarını taklit edip satanlara karşı bu ülkede mağaza açmaya karar verdiklerini söyledi.

Abone ol

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, Çin'de markalarını taklit edip, dış ülkelere satanlara karşı bu ülkede mağaza açmaya karar verdiklerini söyledi.

Aynı zamanda Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı olan işadamı Cemalettin Sarar, yaptığı açıklamada, Çin'in bugün birçok sektörde dünyada korkulu rüya haline geldiğini belirterek, "Biz Çin'den korkmuyoruz, yürekliyiz. Bizim kalitemiz çok üstün bir kalite. Çin'den korkumuz yok ama, başka ülkelerdeki önde gelen bazı giyim firmaları, Çin'e gidip ucuza milyonlarca adet mal diktiriyor. Yani dünyada rekabet var" dedi. Rekabet ortamında marka olamayanın malını satamayacağını kaydeden Sarar, "Çin'de bizim elbiselerimizin taklidini yapıyorlar ve taklit ürünleri bu ülkenin yanı sıra Arap adasına, Hindistan'a, Türk Cumhuriyetleri'ne satıyorlar. Çin'e gidip, gördük. Ancak, bir şey yapamıyorsun. Rekabet Kurulu da bir şey yapamıyor" diye konuştu.

Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar, 2006 yılı içerisinde Çin'de de şirket kurup, mağaza ve tesisler kurmayı planladıklarını açıklayarak, şunları söyledi:

"Dünyanın 5 kıtasına mal satıyoruz. Avrupa'da 17, Amerika'da 15 mağazamız var. Ayrıca Rusya, Hindistan, Mısır, Japonya, İsrail, Türk Cumhuriyetleri gibi birçok ülkede de mağazalar açtık. Çin'de de Sarar markasıyla mal satacağız. Bu ülkede şirketimizi kuruyoruz. Şirketin hissesinin yüzde 51'i bizim, yüzde 49'u Çinli bir ailenin olacak. Böylece, Çin'e de mağaza açacağız, tesisler kuracağız. Bundan sonra bin 500-2 bin metrekarelik 5 markamızın bir arada satılabileceği mağazalar açmak istiyoruz. Dünyada marka olmaya adım adım yürüdük. Halen gayretle çalışmalarımıza devam ediyoruz."
Tekstil sektöründeki krizden şirketlerinin zarar etmediğini vurgulayan Sarar, dış ülkelere mal satmaya devam ettiklerini ifade ederek, "Çin piyasası, büyük bir piyasa. Çinli kurnaz, bizim de kurnaz olmamız lazım" dedi.