BIST 10.051
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.408,51
HABER /  DÜNYA

İrandan İsrail tehtidi

İran'ın ABD'ye yönelik tehditleri sürüyor. İran son olarak ABD'yi İsrail'i vurmakla tehdit etti.

Abone ol

İran Devrim Muhafızları Komutanı General Muhammed İbrahim Dehgani, ABD’nin İran’a saldırması halinde ilk hedeflerinin İsrail olacağını söyledi.
İran öğrenci haber ajansına konuşan Dehgani, ABD’nin İran’a zarar vermesi durumunda ilk hedeflerinin İsrail olacağını daha önce açıkladıklarını belirterek, İsrail’in İran’a karşı savaşmaya hazır olmadığını ileri sürdü.
İsrail’in eski başbakanlarından Şimon Peres ise, gerekmesi durumunda İsrail’in kendisini savunma kapasitesine sahip olduğunu söyledi.
İsrail’in Bağımsızlık Günü’nde bir konuşma yapan Peres, İran’a nükleer programından vazgeçmesi için çağrıda bulunarak, İsrail’in çok güçlü olduğunu ve kendisini nasıl savunacağını bildiğini ifade etti.

İran uranyumu zenginleştirme oranını yükseltti
İran yönetimi, uranyumu zenginleştirme oranını yüzde 3.5'ten, yüzde 4.08'e yükselttiğini açıkladı. Uranyum yüzde 80 ve daha fazla oranlarda zenginleştirildiğinde nükleer silah yapımında kullanılıyor. İran'ın nükleer programında, nükleer yakıt üretimi için uranyumun yüzde 5 oranında zenginleştirilmesinin yeterli olduğunu ifade eden yetkililer, uranyumu yüzde 5'ten fazla zenginleştirmeyi düşünmediklerini söyledi. Tahran yönetimi, geçtiğimiz ay uranyumu yüzde 3.5 oranında zenginleştirmeyi başardığını açıklamış, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinecad da zenginleştirme çalışmalarının yüzde 5 oranına kadar süreceğini söylemişti.