BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,11
ALTIN 2.525,42
HABER /  GÜNCEL

Sapık öğretmenin yaptığına bakın!

Adana'da resim öğretmeni 44 yaşındaki İ.S. görev yaptığı ilköğretim okulunda kız öğrenci 13 yaşındaki İ.S.'ye cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla tutuklandı.

Abone ol

Merkez Seyhan İlçesi'ndeki bir ilköğretim okulunun müdürü, önceki gün polisi telefonla arayıp, 20 yıllık resim öğretmeni İ.S.'nin 8'inci sınıf öğrencisi 13 yaşındaki G.B.'ye cinsel tacizde bulunduğunu ihbar etti. Harekete geçen Ahlak Bürosu ekipleri, İ.S.'yi evinde gözaltına aldı. Aşırı alkollü olduğu için ayakta zor duran İ.S.'yi hastaneye götüren polisler, yapılan kan tahliliyle şüphelinin 2.91 promil alkollü olduğunu tespit ettirdi. Emniyet Müdürlüğü'nde götürülen İ.S.'nin saatlerce kendine gelmesi beklendi.

Soruşturmayı sürdüren polisler, okul müdürü ve G.B'yle aynı sınıfta okuyan öğrencilerin ifadelerini aldı. Öğretmenin tacizde bulunduğunu iddia eden öğrenciler, "Son ders bitti, zil çaldı, dışarı çıkıyorduk. Öğretmenimiz, G.B.'nin sınıfta kalmasını istedi. Biz çıktıktan sonra da kapıyı kapattı. Merak edip, kapının üstündeki pencereden baktığımızda öğretmen, G.B.'nin arkasından yaklaştı, elini eteğinin altına sokarken dudaklarından öpüyordu" diye ifade verdi.

G.B. ise psikologlar gözetiminde Çocuk Şube Müdürlüğü'nde ifade verdi. G.B. "Öğretmenim beni öpmeye çalıştı, korkup bağırmak istediğimde de ağzımı kapattı. Bana, 'kimseye anlatma, anlatırsan öğretmenlik hayatım biter' dedi. Ben de kimseye anlatamadım" dedi.

Alkolün etkisi geçtiğinde sorgulanan öğretmen İ.S. cinsel taciz suçlamasını kabul etmeyip, "Dersine girdiğim öğrencimle böyle bir münasebetimin olmasına imkan yok. Benim hakkımda suçlamada bulunan öğrenciler, sınıfın en başarısız ve yaramaz öğrencileri. Bana iftira atıyorlar" diye kendini savundu.

Adliyeye sevk edilen İ.S., çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklandı.

7 YIL BOYUNCA KIZLARINI TACİZ ETTİ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Ödemiş'e bağlı bir beldede yaşayan A.G. (43), 2003 yılından itibaren 19 ve 20 yaşlarındaki öz kızlarına cinsel istismarda bulunmaya başladı.

7 yıl boyunca devam eden istismar olayını üniversite kazanarak ilçeden ayrılan kızlardan birinin öğretmenine anlatmasının ardından, öğretmen durumu güvenlik güçlerine bildirdi. Baba A.G, 8 Temmuz 2010 tarihinde tutuklandı.

Ödemiş Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 2 yıldır devam eden dava bugün sonuçlandı. 7 yıl boyunca iki kızına cinsel istismarda bulunan A.G., 39'ar yıldan toplam 78 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

KOCASINA DÖVEN KADINA ŞOK CEZA!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]17 yıllık evli Mesut Yurtbaşı eşi Şafak'ın tehditle kendisine şiddet uyguladığı iddiasıyla tedbir istedi. Mahkeme de eşe 6 ay evden uzaklaştırma kararı verdi. Şafak Yurtbaşı "eşim yalancı" dedi

Sabah'ın haberine göre İstanbul Kadıköy'de müteahhit Mesut Yurtbaşı, eşi Şafak Yurtbaşı'nın kendisine şiddet uyguladığını, tehdit ve hakaret ettiğini öne sürerek tedbir talebinde bulundu. İstanbul Aile Mahkemesi hâkimi de, Şafak Yurtbaşı'nın 6 ay evden uzaklaştırılmasına karar verdi. Çift, 17 yıl önce evlendi. İki çocukları oldu. 2010'da ise boşanma süreci başladı. Mesut Yurtbaşı, boşanma davası dilekçesinde eşinin evlilik süresince aileye sadakatsiz davrandığını öne sürdü. Çocukların velayetini istedi. Eşinin kendisine saldırdığını ve tehditler savurduğunu iddia eden Yurtbaşı, "Nereye gitsem önüme çıkıyor. Şiddet görüyorum. Arkadaşlarımla yemek yerken salata tabağını kafama geçirdi" dedi. "Dayak ve tehdit" yüzünden sürekli karakolluk olduğunu iddia eden Yurtbaşı, "Kısa bir süre önce araçla beni takip etti. Arkadan arabama çarptı. Arabamın önünü kesti. Trafiğin ortasında camdan elini sokup kafama vurdu. Elindeki anahtarı gözüme soktu. Saçlarımı yoldu" dedi. Tutanak ve hastane raporlarıyla mahkemeye başvuran Yurtbaşı, eşinin hem evine hem de kendisine yaklaşmaması için tedbir talebinde bulundu. Mahkeme, Yurtbaşı'nın sunduğu deliller ve ifadeler üzerine, Şafak Yurtbaşı'nın 6 ay evden uzaklaştırılması kararını aldı.

"KAHRAMAN OLACAĞIM!"
Henüz 16 yaşındayken evlenen Şafak Yurtbaşı ise, "17 yıl önce eşimin küçük bir dükkânı vardı. Evliliğimizden sonra müteahhitlik yapmaya başladı. Eline fazla para geçince geceleri geç gelmeye başladı. Evli olduğunu unuttu. Daha sonra beni kıskanmaya başladı. Aslı astarı olmayan yalanlar attı" dedi. Yurtbaşı, velayeti geçici olarak babaya verilen kızının kendisinden kaçırıldığını savundu. "Bir erkeği dövmek çok zordur" diyen Yurtbaşı ekledi: "Çocuklarımı bana göstermeyen mahkeme hâkimi, eşime koruma kararı verdi. Bir kadın olarak verilen bu kararı kınıyorum. Ben 36, eşim 38 yaşında. Boylu poslu bir erkek. Onlarca kadın hem dayak yiyor hem de ölümle tehdit ediliyor. Mahkemeler ve devlet bu kadınları koruyamazken, 38 yaşındaki bir adam korunma kararı aldı. Kadına şiddet davalarının görüldüğü, herkesin ayaklandığı bu dönemde eşini döven bir kadın olarak kahraman olacağım sanırım."

KONYA'DA FECİ KAZA

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Selçuk Üniversitesi Öğretim görevlileri ile öğrencilerin içinde bulunduğu otomobil şarampole yuvarlandı.Kazada 1 öğrenci hayatını kaybederken 2 öğretim görevlisi ile 3 öğrenci yaralandı

Konya'nın Seydişehir ilçesinde, Antalaya'ya kazıya giden Selçuk Üniversitesi öğretim görevlileri ile öğrencilerin içinde bulunduğu otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada araç sürücüsü Selçuk Üniversitesi öğrencisi Ömer Ertan(22) olay yerinde hayatını kaybederken, araçta bulunan 2 öğretim görevlisi ile 3 öğrenci de yaralandı.

Kaza, 23.30 sıralarında Seydişehir-Konya karayolunun 20.'nci kilometresinde meydana geldi. İddiya göre, Konya'dan Antalya'nın Alanya ilçesindeki kazı çalışmalarına giden 22 yaşındaki Ömer Ertan yönetimimdeki 42 BSR 79 plakalı otomobil, önüne çıkan köpeğe çarpmamak için manevra yaptı. Yaptığı manevra sonucu direksiyon hakimiyetini kaybeden Ömer Ertan idaresindeki otomobil şarampole yuvarlandı. Kaza sonrası otomobil hurdaya dönerken, çevredeki vatandaşlar tarafından olay yerine 112 sağlık ekibi ve itfaiye ekipleri çağırıldı. Kazada araç sürücüsü Ömer Ertan yapılan tüm müdahalelere rağmen olay yerinde hayatını kaybederken Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Öğretim Görevlisi Yurdakul Özdemir(31), Gülçin Toktaş(26) ile Sanat Tarihi öğrencileri Dilek Serbes(25), Anıl Özdemir(22) ve Sevcan Şanlı Türk(24) de yaralandı. Yaralılar olay yerine çağırılan ambulanslarla Seydişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor. 

LİSELİ KIZA TECAVÜZ İDDİASI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde lise öğrencisi 16 yaşındaki H.T.'ye tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alınan 19 yaşındaki S.A., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İşsiz S.A., geçen yıl arkadaş ortamında H.T. ile tanıştı. Arkadaş olan S.A. ve H.T., buluşarak gezmeye başladı. İddiaya göre S.A., Kilimli Sahili'nde buluştuğu H.T.'ye burada tecavüz etti. Olayı arkadaşlarına ve ailesine anlatmakla tehdit ettiği H.T.'ye evinde birkaç kez daha tecavüz eden S.A., küçük kızın durumu anlattığı ailesinin şikayeti üzerine gözaltına alındı.

S.A., Emniyet'teki sorgusunun ardından dün akşam, 'Küçük yaştaki kıza cinsel istismar' ve 'Hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı'nın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk ettiği S.A., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 

TRAVESTİYE OTOMOBİL İÇİNDE İNFAZ

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'in Karabağlar ilçesinde, travesti Hasan Şahingün, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce, tabancayla başından tek kurşunla vurularak öldürülmüş olarak bulundu.

Olay, bugün (cuma), saat 07.30 sıralarında 4169 sokak üzerindeki boş arsada meydana geldi. Sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, otomobilde kanlar içerisinde duran bir kişiyi farketti. İhbar üzerine adrese giden polis ekiplerinin incelemesinde, otomobildeki kişinin hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Direksiyon başında bulunan kişinin, 24 yaşındaki Hasan Şahingün olduğu belirlendi. Travesti olan Şahingün'ün, başından tabancayla tek kurşunla vuralarak öldürüldüğü saptandı.

TELEFON KAYITLARI İNCELENECEK

Olayın görgü tanıklarının ifadesine başvuran polis, Şahingün'ün son görüştükleri kişilerin kimliklerini belirlemek için cep telefonuna da el koydu. Kurşunun başını gelip geçtikten sonra otomobilin ön kapı da kırdığı ortaya çıktı. Nöbetci savcının incelemesinin ardından Şahingün'ün cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Hasan Şahingün'ün, müşteri olarak kendisiyle gelen kişi tarafından mı vurulduğu yoksa bu sırada tartıştığı bir mahalleli yada tanıdığı tarafından mı vurulduğunun belirlenmesi için soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 

GAZOZ VE SALAMA 9 YIL!

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Adana'da geçen ocak ayında evden kaçıp gece yarısı penceresi açık kafeye ısınmak için giren ve burada kaşar peyniri ile salam yedikten sonra gazoz içen 17 yaşındaki B.A. hakkında 'nitelikli hırsızlık ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etme' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Reşatbey Mahallesi'nde 23 Ocak günü meydana gelen olayda, iddiaya göre ailesiyle tartışan B.A. evi terk etti. Gece 02.00'a kadar sokaklarda dolaşan B.A., üşüyünce daha önce çalıştığı kafenin açık bırakılan penceresinden ısınmak için girdi. B.A. içerde acıktığı için de işyerinin buzdolabında bulunan yiyecekleri yedi. Karnını doyuran B.A.'yı sabah kafeyi açan işyeri sahibinin oğlu 16 yaşındaki M.T. uyurken yakaladı. B.A. önceden tanıdığı M.T.'ye "Kimseye bir şey söyleme" diyerek kafeden ayrıldı.

Olayı oğlundan öğrenen kafe işletmecisi 52 yaşındaki Hasan T., ambalajını henüz açmadığı kaşar peyniri ve salamın yendiğini, 5 kutu gazozun içildiğini belirleyip 20 liralık zararı olduğu iddiasıyla B.A. hakkında polise şikayetçi oldu.

Polis tarafından evinde yakalanıp ifadesine alınan ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan B.A. hırsızlık suçlamasını kabul etmedi. B.A. ifadesinde, "Evden kaçmıştım. Üşüyüp karnım acıkınca, daha önceden çalıştığım ve penceresi sürekli açık bırakılan kafeye girdim. Birkaç dilim kaşar peyniri ve salam yiyip bir kutu da gazoz içtim. Hırsızlık yapmadım" diye kendini savundu.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. Adana 2'nci Çocuk Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede, B.A. hakkında 'nitelikli hırsızlık ve işyeri dokunulmazlığını ihlal etmek' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede ceza verilirken yaşı küçük olduğundan dolayı indirim yapılması da istenen B.A.'nın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

VAHŞET OTOPSİDE ORTAYA ÇIKTI

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

Samsun'da köylülerin yol kenarında cesedini bulduğu 26 yaşındaki Recai Alpullu'ya yapılan otopside 52 yerinden bıçaklanarak öldürüldüğü belirlendi. Jandarmanın, vahşice işlenen cinayetin zanlılarını bulmak için başlattığı soruşturmanın çok yönlü devam ettiği bildirildi.

Olay, iki gün önce Atakum İlçesi Kamalı Köyü'nde meydana geldi. İddiaya göre sabah saatlerinde traktörle tarlaya giden çiftçiler, eski taş ocağı yolu kenarında kanlar içindeki cesedi gördü. Köylüler hemen jandarmaya haber verdi. Jandarma ve cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede ölen kişinin Kapaklı Köyü'nde oturan bekar Recai Alpullu olduğu belirlendi. Bıçaklanarak öldürülen Alpullu'nun cesedi otopsi yapılmak üzere Ondukuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı.

52 BIÇAK DARBESİ

Burada yapılan otopside Alpullu'nun vücut ve baş bölgesinin çeşitli yerlerinden 52 kez bıçaklanarak öldürüldüğü tespit edildi. Olayla ilgili soruşturmayı yürüten jandarma Alpullu'nun öldürülmeden önce akrabalarıyla birlikte görüldüğünü belirledi. Sessiz, sakin ve içine kapanık biri olarak tanınan Alpullu'nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmasının devam ettiği kaydedildi.
 

HERKES ONU ÖLDÜ SANIYOR AMA...

HABERİ DİĞER SAYFADA TIKLAYIN

[PAGE]

İzmir'de arkadaşının kullandığı otomobille yaptıkları kazada ağır yaralanan, beyin ölümü gerçekleşince bağışlanan organlarıyla 7 kişiye yaşam kaynağı olan 19 yaşındaki Nil Buket Gülergin'in sevenleri, adına hatıra ormanı oluşturmak için fidan bağışı kampanyası başlattı. Hem sanal alemde hem de gerçek hayatlarında kampanyalarına destek isteyen Gülergin'in arkadaşları, "O başka bedenleri yaşattı, biz de onu fidanlarımızla yaşatalım" çağrısında bulundu.

Kaza, geçen 23 Aralık'ta, saat 21.30 sıralarında, Mithatpaşa Caddesi, numara 57 önünde meydana geldi. Güzelbahçe'den Konak yönüne giden Elif Merve Neng yönetimindeki 35 AU 3966 plakalı otomobil, iddiaya göre önündeki aracın aniden fren yapması sonucu, kayganlaşan yolda kontrolden çıkarak, karşı yönden gelen Gökhan İbiş yönetimindeki 35 HJB 82 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada, bir fotoğrafçıda çalıştığı öğrenilen Neng'in yanındaki arkadaşı Nil Buket Gülergin ağır, diğer otomobilin sürücüsü su tesisatçısı Gökhan İbiş ile bir aylık eşi Yağmuş İbiş ise hafif yaralandı. Hastaneye kaldırılıp tedaviye alınan yaralılardan Gülergin, iki hafta süreyle verdiği yaşam mücadelesini kaybetti. Gülergin'in beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine ailesi, organlarını bağışlamaya karar verdi. Ailenin kararı üzerine Gülergin'in korneaları, karaciğeri, böbrekleri ve kalbi uygun 7 hastaya nakledildi.

ŞİMDİ DE ONUN İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Üniversite sınavlarına hazırlanan, ileride iyi bir spiker olmayı hedefleyen, arkadaşları arasında yardımsever ve sıkı bir dost olması nedeniyle 'Angel' lakabıyla tanınan Nil Buket Gülergin'in yaşatılması için şimdi de sevenleri harekete geçti. 'O, başka bedenleri yaşattı, biz de onu fidanlarımızla yaşatalım' çağrısıyla sosyal paylaşım sitelerinde ve gerçek yaşamlarında örgütlenen Gülergin'in arkadaşları, Çeşme İlçesi'nde adına bir hatıra ormanı kurmak için fidan bağışı kampanyası başlatarak destek istedi. Geçen 14 Mart'ta başlatılan kampanyanın, orman kurulması için gerekli 10 bin fidana ulaşılarak, 15 Mayıs'ta sona ermesinin planlandığı bildirildi. Gülergin'in anısını yaşatmak isteyen dostları, duyarlı vatandaşları, siyasi partileri ve sivil toplum kuruluşlarını bu sosyal sorumluluk projesine destek vermeye çağırdı. Bağışların, Ege Orman Vakfı'na veya Denizbank şubesine yapılması gerektiği dile getirildi.