BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

Sapık baba çift kişilikli

Sapık baba çift kişilikli... Anne ise kızının tarikata kaçtığını sanıyormuş. Babaya 15 yıl hapis gündemde.

Abone ol Avusturya'da 24 yıl hapsettiği kızından 7 çocuk sahibi olan emekli elektrikçi Josef Fritzl'in çift kişilikli ve üstünlük kompleksi içinde olduğu belirtildi.

Avusturyalı psikiyatr Reinhard Haller, "Bu adam akıl hastası ve kendisini başkalarından üstün görüyor olmalı" dedi.

Sapık babanın kızını
hapsettiği dehşet evini
görmek için tıklayın!


Haller, Fritzl'in bariz narsizmin etkisi altında hareket ettiğini ve diğerleri üzerinde güç kullanma ihtiyacı içinde olduğunun görüldüğünü ifade etti.

Haller, Fritzl'in kızını bu kadar uzun süre kötüye kullanmasının ancak bu şekilde mümkün olabileceğini kaydetti.

ÇİFT KİŞİLİKLİ

Mahkeme psikiyatrı Sigrun Rossmanith ise Fritzl'in asıl olarak çift kişiliğe sahip olduğunu belirterek, "Biri gizli diğeri ise görünen kişilik. Kendisi bir yönetici. Eğer evdeki hücre, eşi ve diğer kızları için tabu ise ve bunu defalarca duydularsa burayı kontrol etmeye cesaret edememişlerdir. Eğer bir kişi güç sahibi ise ve bunu başkalarına kabul ettirdiyse o kişinin sözü tanrının sözü gibi olur" dedi.

ANNE KIZININ TARİKATA KAÇTIĞINI SANIYORDU

Polis müfettişleri, Fritzl'in eşinin, 1984'de dini bir tarikata katılmak için evden kaçtığını sandığı kızının evin altındaki hücrede olduğundan haberi olmadığını söyledi.

Yetkililer, babasının kötüye kullandığı kız, çocuklar ve Fritzl'in eşinin açıklanmayan bir yerde psikolojik destek aldıklarını açıkladı.

Fritzl'in avukatı Rudolf Mayer ise müvekkilinin olayın ortaya çıkmasından "çok etkilendiğini, duygusal olarak yıkıldığını" söyledi.

Mayer, müvekkilinin de psikiyatrik tedavi gördüğünü söyledi, yaptıklarından pişman olup olmadığının sorulması üzerine, "Bu aşamada söyleyemem" dedi.

Avusturya yasalarına göre, Fritzl'in işlediği suçlardan en ağırı olan tecavüzden yargılanıp mahkum olması halinde 15 yıl hapis cezası alması bekleniyor.