BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sapanca şiir akşamları sona erdi

Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları' etkinlikleri, Sapanca Gölü kenarında İnsan Hakları Parkı’nda düzenlenen şiir gecesiyle sona erdi.

Abone ol

Sakarya'nın Sapanca Kaymakamlığı tarafından düzenlenen '10. Uluslararası Sapanca Şiir Akşamları' etkinlikleri, Sapanca Gölü kenarında İnsan Hakları Parkı’nda düzenlenen şiir gecesiyle sona erdi.

Geceye; Sakarya Valisi Mustafa Büyük, 'Sapanca Şiir Akşamları'nı başlatan Mardin Valisi Hasan Duruer, Sapanca Kaymakamı Osman Sarı, milletvekilleri ve çok sayıda şiir sever katıldı. Gecede 7'si yabancı 19 şair şiirini okudu.

Sapanca Kaymakamı Sarı, yaptığı konuşmada, Sapanca Şiir Akşamları’nın gelecek nesillere önemli bir kültür mirası olacağını söyledi.
Vali Büyük ise, şair ve yazarların yaşadıkları toplumun nabzını tutmak, onları iyiye ve güzele yönlendirmek, istikamet sahibi olmak ve toplumu istikamet sahibi kılmak bakımından son derece önemli görevleri olduğunu söyledi.

Yazarları ve şairleri "toplumu aydınlatan yıldıza" benzeten Büyük, "Unutulmaması gereken husus yıldız olmak için de yanmak, yanmayı göze almak gerekir. Yanmayı göze almadan toplumu aydınlatamazsınız. Yanmak, İbrahim olmak demektir. Yazarı, şairi, aydını ve düşünürü İbrahim yapan yaşadığı topluma iyiliği ve güzelliği anlatmada kelimelerle olan beraberliği ve yakınlığıdır." dedi.

Gecede; Anas Abu Rahman (Filistin), Ataol Behramoğlu, Deniz Durukan, Elena Fıcıdji (Moldova-Gagavuz Yeri) Filiz Bedük, Gonca Özmen, Kadriye Cesur (Bulgaristan), Leyla Şerif Emin (Makedonya), Mustafa Celep, Mustafa Çolak (Batı Trakya), Mustafa Hatipler, Namık Kuyumcu, Nurettin Durman, Seyran Süleymanov (Kırım), Sina Akyol, Taner Güçlütürk (Kosova), Yavuz Bülent Bakiler, Zeynep Köylü ve Zeynep Uzunbay, göl kenarında kurulan platformda kendi şiirlerini okudular.