BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,76
ALTIN 2.412,47
HABER /  DÜNYA

Şap hastalığından binlerce hayvanın öldüğü iddiası

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, şap hastalığı konusunda Türkiye’de herhangi bir tehlikenin olmadığını belirterek, şap hastalığından bi...

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, şap hastalığı konusunda Türkiye’de herhangi bir tehlikenin olmadığını belirterek, şap hastalığından binlerce hayvanın öldüğüne dair açıklamaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, "Bir milletvekilinin Doğu Anadolu Bölgesi’nde salgın şap hastalığı bulunduğuna dair açıklamaları, tamamen eksik bilgi ve yanlış bilgilendirmeye dayanmaktadır. Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Erzurum illerinde öldüğü iddia edilen büyükbaş hayvanlarla ilgili verilen rakamlar tamamen gerçek dışıdır. Bazı bölgelerde çeşitli sebeplere bağlı olarak görülen hayvan ölümlerinin büyük bir salgın hastalık varmış gibi yansıtmak doğru değildir. Şap hastalığı konusunda Türkiye’de herhangi bir tehlike yoktur. Ülkemizde şap hastalığından binlerce hayvanın öldüğüne dair açıklamalar gerçek dışıdır ve tamamen yalandır" denildi.
Şap hastalığı ile ilgili olarak alınan tedbirler sonucu geçmiş yıllara oranla önemli ölçüde azalma olduğuna dikkat çekilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:
"Bakanlığımız, şap hastalığı ile mücadele için yeterli miktarda aşıyı soğuk zincir sistemiyle zamanında illere göndermiştir. Şap hastalığının önlenmesi için bakanlığımızca aşılama, hayvan hareketlerinin kısıtlanması, hastalık mihraklarında temizlik ve dezenfeksiyon, gerektiğinde hayvan pazarlarının kapatılması işlemleri yapılmaktadır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur."
(İHA)