BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,84
ALTIN 2.393,26
HABER /  GÜNCEL

Gezi Parkı eylemcileri cezalarını çekecek

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, eylemler sırasında kamu mallarına zarar verenlerin cezalarını çekeceğini söyledi.

Abone ol

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü , Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili olarak, "Her şeyi anladım da milyonlarca liralık zararı kim ödeyecek. Bu insanları savunuyorsanız, bunlarla beraber hareket ettiyseniz kusura bakmayın o zaman bu zararı ödemeniz lazım" dedi.

Köylü, Şerife Bacı Öğretmenevinde düzenlediği basın toplantısında, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Taksim'deki protestocuların, çevreye duyarlılığı sebebiyle ağaçların kesilmesine karşı çıkmalarına hiçbir itirazlarının olmadığını ifade eden Köylü, "Protesto etsinler, söz söylesinler, yazı yazsınlar. Gerekirse orada otursunlar. Buna hakları var ve bu haklarını olduğu gibi kabul ediyoruz" dedi.

Taksim'deki eylemcilerin arasına karışarak şiddet kullanan ve etrafa zarar verenlere değinen Köylü, şunları söyledi:

"Demokratik haklarımızı başta saydık ve kabul ettik. Ama bunun ötesine geçtiğimiz andan itibaren bu anarşidir ve bir yerlerden güdümlüdür. Benim yadırgadığım bir taraf da baştan bu organizasyonu iyi niyetle yapan, bu işin içindeyiz diyenler dedi ki, '3. Boğaz Köprüsü yapılmayacak, havalanı yapılmayacak, Bu şiddet olaylarından dolayı malları mülkleri tahrip edenler derhal serbest bırakılacak. Nükler santral yapılmayacak'. Şimdi bunlara bakıyoruz, Taksim'e bakıyoruz. Bunlar ağaç kesme meselesinin dışında çok farklı şeyler. Hakları olmadığı halde hükümete ültimatom verir gibi bir havaya girdiler.

Her şeyi anladım da bu kadar milyonlarca liralık zararı kim ödeyecek. Bu insanları savunuyorsanız, bunlarla beraber hareket ettiyseniz kusura bakmayın o zaman bu zararı kesinlikle ödemeniz lazım. Hukuk bunu emreder. Bir organizasyonu düzenleyen kişi o organizasyon içindeki birilerinin vermiş olduğu zararlardan sorumludur. O halde bunu ödeyin."

CEZALARINI ÇEKECEKLER

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, bu tahribatları yapanların mutlak surette yakalanıp cezalarını çekeceklerinin altını çizerek, hiç kimsenin gürültüyle, patırtıyla, tehditle ve baskıyla yargının görev yapmasını engeleyemeyeceğini de sözlerine ekledi.