BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Arınç: İzinsiz gösterilere göz yumulmayacak

Türkiye'nin gündemini bir süredir meşgul eden iki konuda bugün Ankara iki karar verdi: Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yasadışı eylemlere izin verilmeyeceğini söyledi, Cumhurbaşkanı alkol yasasını onayladı.

Abone ol

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bundan sonra kendi ifadesiyle 'yasadışı eylemlere' izin verilmeyeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün alkol satış saatlerine sınırlama getiren yasanın imzalandığını açıkladı.

Gezi Parkı protestolarının bugün masaya yatırıldığı kabine toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç daha fazla yasadışı eyleme izin verilmeyeceğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Gezi Parkı konusunda bazı topluluklarla görüşeceğini söyledi.

Yaklaşık iki haftadır devam eden protestolar hakkında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Arınç, Taksim ve Kızılay'da toplanan grupların düşüncelerini ifade ettiğini; ama başka grupların bu vesileyle 'etrafı talan ettiğini' belirtti.

Arınç, bu olaylar sırasında vefat eden, yaralanan, gözaltına alınan ve tutuklananların olduğuna dikkat çekti, ve olayların başladığı günden bu yana güvenlik güçlerinin bilinçli hareket ettiğini savundu.

Görüşme Çarşamba günü

Gezi Parkı eylemlerinin hükümetçe yakından takip edildiğinin altını çizen Arınç, bundan sonra yasadışı eylemlere izin verilmeyeceğini ve kanunların gereğinin de uygulanacağını söyledi. Arınç, bundan yola çıkarak halkın güvende olunması için çalışılacağını da sözlerine ekledi.

Bülent Arınç, basın toplantısı sırasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belli topluluklara da Çarşamba gününe randevu verdiğini açıkladı.