BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.434,73
HABER /  GÜNCEL

Santos en büyük hatasını açıkladı

Fenerbahçe'nin ikinci yarısında bambaşka bir görüntü çizen Andre Santos yine olay açıklamalar yaptı.

Abone ol

Aralık ayında verdiği röportajda teknik direktör Aykut Kocaman hakkında sert eleştiriler yaparak gündemi sarsan Brezilyalı, o dönem söylediklerinin takımda köklü değişikliklere neden olduğunu belirtti.

O RÖPORTAJ OLMASAYDI

Santos sezon sonunda yine o olay röportajı yapan Oğuz Yörük'e açıklamalarda bulundu.
"Devre arasında verdiğim o röportaj belki de futbol kariyerim boyunca yaptığım, yapacağım en yanlış şeydi" diye söze başlayan Santos şöyle konuştu:

"Ama inanın beni yeniden futbola kazandıran hatta takımı şampiyon yapan en büyük etken de o röportajdı. Ligin ilk yarısında kapıldığım yanlış düşünceler o röportajla ortadan kalktı. Eğer o röportaj olmasaydı, Antalya kampında yaptığımız toplantı olmayacak, kimse şikayetini, sıkıntısını konuşmayacak, mutsuz bir şekilde yaşamaya devam edecekti. Ancak benim dile getirdiklerimden sonra herkes eteğindeki taşları döktü."

Hocası Aykut Kocaman'ın büyük bir olgunluk sergilediğini ifade eden Andre Santos, "Hayatta yapılan her hatanın sonuçları keşke böyle mutlu sonla bitse... Aykut Hoca bana büyüklük yaptı. Ben o röportajda hocama büyük haksızlık yaptığımın farkına vardım, çok pişman oldum. Hem takım arkadaşlarımın hem hocamın hem de yönetimin beni dışlayacağını düşündüm ama aksine ilk önce Aykut Kocaman bana sahip çıktı. Bir dost, bir ağabey gibi yaklaşarak bana kol kanat gerdi. Bana güvendi ve futboluma inandı, bu da hem ben hem de takım üzerinde olumlu sonuç verdi. Bir futbol takımından ziyade aile olduk. Kenetlenme bizi ayağa kaldırdı" itirafında bulundu.

SANTOS NE DEMİŞTİ?
Santos, devre arasında Sabah'a verdiği röportajda Daum'un Aykut Kocaman'dan daha başarılı bir teknik direktör olduğunu belirterek, "Kocaman beni sevmiyor. Yarım sezonda yaşadıklarımdan sonra burada kalmak istemiyorum. Kocaman'ın Alex ile arasındaki sorunu anlamış değilim! Alex'i çekemiyor mu, kıskanıyor mu anlamıyorum. Daum burada olsa her şey daha güzel olurdu" demişti.