BIST 10.291
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.413,54
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şantiye’de olay var!

YEM Yayın’ın yeni kitabı , Firuzan Baytop’un, 50 yılı aşkın uluslararası şantiye deneyiminden süzülen sıradışı öykülerden oluşuyor.

Abone ol

YEM Yayın’ın yeni kitabı Şantiye’de Olay Var!, Firuzan Baytop’un, 50 yılı aşkın uluslararası şantiye deneyiminden süzülen sıradışı öykülerden oluşuyor. “Bir şantiyede çalışmaya başladıkları andan itibaren mimarların, mühendislerin, teknisyenlerin başlarına neler gelir?” gibi sorulara yaşanmışlıklarla yanıt veren kitap, şantiyelerde çalışan kişiler için vazgeçilmez bir rehber olma niteliği taşıyor.

Yapı-Endüstri Merkezi’nin (YEM) yayıncılık faaliyetlerini yürüten YEM Yayın’ın, Firuzan Baytop tarafından kaleme alınan Şantiyede Olay Var! adlı yeni kitabı raflardaki yerini aldı.

Şantiyede Olay Var!, Firuzan Baytop’un, 50 yılı aşkın bir süreye yayılan uluslararası şantiye deneyimlerinden süzülen, ders alınacak sıradışı öyküleri içeriyor.

santiyede.jpgBir şantiyede çalışmaya başladıkları andan itibaren mimarların, mühendislerin, teknisyenlerin başlarına neler gelir? Ne gibi sorunlarla, olaylarla karşılaşabilirler? Bunları önceden kestirmenin elbette olanağı yok. Ancak kitap, öğretici ve akılda kalıcı kimi deneyimleri aktardığından, bu yönüyle, şantiyede çalışmaya başlayan kişiler için vazgeçilmez bir rehber olma niteliği taşıyor.

Firuzan Baytop, Türkiye’deki ve yurtdışındaki muhtelif yapı üretim süreçlerinde, farklı kurum ve kişilerle birlikte edindiği uygulama deneyimlerinden yararlanarak hazırladığı kitabında, özellikle genç meslektaşlarına şöyle sesleniyor: “Ben burada 53 yıllık şantiye yaşantımda başımdan geçen olayların ve karşılaştığım problemlerin örnek oluşturabilecek, sıra dışı bir bölümünü sizlere sunuyorum ki, şantiye yaşamına hazırlıklı olasınız, şaşırmayasınız ve de en önemlisi kendinize dersler çıkarasınız.”

Firuzan Baytop, Adnan Menderes’ten Celal Bayar’a, Üzeyir Garih’ten İshak Alaton’a kadar çok sayıda siyasetçi ve işadamının yanı sıra önemli mimar ve mühendislerle, işveren ve çalışanlarla paylaştığı ders alınacak öyküleri samimi ve kolay okunur bir dille aktarıyor.

Kitap, yazarın Şantiye Yönetimi, İnşaat Uygulamalarında Yanlışlar-Doğrular ve İnşaat Uygulamalarında Okullarda Öğretilmeyenler adlı kitaplarındaki bilgileri destekleyici anılardan oluşuyor, bu özelliği ile onların tamamlayıcısı niteliği taşıyor.