BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Şanslı çiftçi tutuklandı

Konya'da bir yanlışlık nedeniyle hesabına bir yıl içinde yaklaşık 2 milyon YTL aktarılan çiftçi tutuklandı

Abone ol

Konya'da bir yanlışlık nedeniyle hesabına bir yıl içinde yaklaşık 2 milyon YTL aktarılan ve bunun 194 bin 273 YTL'sini çeken Hüseyin Sütçü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Ziraat Bankası Merkez Şubesindeki hesabına yatan 2 milyon YTL'nin bir bölümünü, ATM'lerden günlük en üst limit olan 800 YTL'lik dilimler halinde çeken çiftçi Sütçü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgusunun ardından
''Nitelikli Dolandırıcılık'' yaptığı iddiasıyla adliyeye sevk edildi.

Sütçü, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Zanlının, yaşadıklarını polise sırasıyla anlattığı bildirildi. Sütçü'nün, ilk olarak hesabında yüksek miktarda para görünce şaşırdığını, daha sonra birkaç kez baktıktan sonra paranın geri alınması yerine meblağın daha da artması üzerine her gün 800 YTL çekmeye başladığını söylediği öğrenildi.

Çektiği parayla 3 arsa ve 1 traktör aldığı tespit edilen Sütçü'nün BAĞ-KUR, Ziraat Bankası ve Dr. Faruk Sükan Doğum ve Çocuk Hastanesinde bir kişiyle bağlantısının olup olmadığı araştırılıyor.

Konya Dr. Faruk Sükan Çocuk ve Doğum Hastanesinin BAĞ-KUR'dan alacağı olan yaklaşık 2 milyon YTL tutarındaki paranın, Ziraat Bankası Merkez Şubesinde yanlışlıkla Hüseyin Sütçü'nün hesabına aktarıldığı anlaşılmış, gözaltına alınan Sütçü'nün ise çeşitli aralıklarla hesabına yatırılan paraya itiraz etmediği gibi çektiği parayla bazı gayrimenkullar satın aldığı öne sürülmüştü.