BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,82
HABER /  GÜNCEL

Sanatçı Sarp Öztürk, türkülerle anıldı

Kürtçe şarkı söylemediği için 1.5 ay önce öldürülen şarkıcı Sarp Öztürk, türkülerle anıldı

Abone ol

Kürtçe şarkı söylemediği için öldürülen Sarp Öztürk türkülerle anıldı. Aile fertleri ve ünlü sanatçıların katıldığı gecede gözyaşları sel oldu.

Mersin'de Kürtçe şarkı söylemediği iddiasıyla 1.5 ay önce öldürülen şarkıcı 38 yaşındaki Sarp Öztürk, türkülerle anıldı.
Türk Halk Müziği şarkıcısı Sarp Öztürk anısına sanatçı arkadaşları tarafından anma gecesi düzenlendi. Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki geceye Musa Eroğlu, Öztürk'ün sanatçı dostları, sevenleri ve ailesi katıldı. Öztürk'ün hayatının anlatıldığı slayt ile başlayan etkinlik türkülerle devam etti, katılan sanatçılar seslendirdikleri türkülerle sanatçıyı andı.

KELİMELER SUSTU TÜRKÜLER KONUŞTU

Salonda, dev ekrana, öldürülen Öztürk'ün "Bir insan, onu seven son insan, ölünceye kadar ölmezmiş" yazılı portresi yansıtıldı. Gecede konuşan şarkıcının eşi 35 yaşındaki Songül Öztürk, kayıplarının büyük olduğunu Sarp Öztürk'ün acısının hiç durmayacağını söyledi. Konuşması sırasında gözyaşlarını tutamayan Öztürk, "İnanıyorum ki Sarp şu anda bizi gökyüzünden izleyip gülümsüyor. O geceden sonra hayatımda çok büyük değişiklikler oldu ve artık dayanamıyordum. Ama şu an görüyorum ki yalnız değilim" dedi.

Sanatçının oğlu 7 yaşındaki Ata Öztürk de, annesinin ardından sahneye çıkıp, keman resitali sundu. Sırayla sahne alan şarkıcının arkadaşları da, "Kelimelerin tükendiği noktadayız. Bu noktadan sonra türküler konuşsun. Sadece Sarp için konuşsunlar" diye konuştu.

Sanat yaşamında Öztürk'le beraber birçok kez sahne alan Musa Eroğlu da, "Sarp kardeşimiz her şeyiyle bir sanatçıydı. Onu bu kadar erken kaybetmek hepimiz için bir yıkım oldu. Kendisi bir albüm hazırlığı içindeydi. Onun yarım kalan albümünü tamamlayacağız ve sevenlerine sunacağız" dedi.

KATİL YAKALANAMADI

Öte yandan, 17 Aralık 2010 gecesi istediği Kürtçe şarkıyı seslendirmediği için Sarp Öztürk'ü öldürdüğü öne sürülen oto galerici Metin Baydar, henüz yakalanamadı. Aynı olayda 2 kişiyi de yaralayan Baydar'ın yakalanması için emniyette özel ekip oluşturuldu.