BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Sanal kumara 1 milyar dolar

2 milyon Türk’ün sanal ortamda oynadığı kumarın büyüklüğü dudak uçuklatıyor.

Abone ol

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Acarer, yurtdışında kurulmuş yasadışı internet siteleri üzerinden 6 ayda 1 milyar dolarlık paranın dışarıya aktığını söyledi

İki yıl önce yasaklanmasına karşın Türkiye’de internet üzerinden oynanan yasadışı kumarın büyüklüğü milyar dolarlara ulaştı. Yaklaşık 2 milyon Türk’ün sanal ortamda oynadığı kumar, Milli Piyango İdaresi’nin yıllık 1 milyar dolarlık tahminlerini de kat be kat aştı.

Telekomünikasyon Kurulu Başkanı Tayfun Acarer, yurtdışında kurulmuş internet siteleri üzerinden yasadışı olarak oynanan kumar oyunları yoluyla son 6 ayda en az 1 milyar dolarlık bir paranın yurtdışına aktığını söyledi.

Acarer, internetin zararlı olduğu 9 kategoride verilen mücadeleyi etkin hale getirmek için kurulan www.guvenliweb.org.tr adlı ihbar sitesi hakkında bilgi verirken, “Bu sitelerin tümü yurtdışı kaynaklı. Güvenli internet için 6 ay önce kurulan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı başladığından beri sırf kumar için en az 1 milyar dolarlık kaynak yurtdışına gitti” dedi.

Acarer, 6 ayda 5 binden fazla şikayet geldiğini 250’den fazla sitenin bu yolla kapatıldığını söyledi. Sitelerin çok büyük kısmının pornografik içerikli olduğunu belirten Acarer “Bu siteler de yurtdışı kaynaklı” diye konuştu.