BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Samsun'da iki dev opera sahnede

Samsun Devlet Opera ve Balesi, büyük beğeni toplayan Carmen gösteriminin ardından sezona iki dev operayla devam ediyor.

Abone ol

Yeni sezonda perdelerini ''Carmen'' ile açan Samsun Devlet Opera ve Balesinde bu hafta ''Kontes Mariza'' ile çocuklar için ''Sihirbaz Oz'' sahnelenecek.

Samsun'da bu hafta gerçekleştirilecek kültür sanat etkinlikleri şöyle:

GAZİ SAHNESİ: Samsun Seyir Tiyatrosu bu akşam, ''9 Aylık Replük'' adlı oyunu sahneye konuluyor.

Öner Yıldırım'ın yönetmenliğindeki derleme oyunda, günlük hayatımızdaki sağlıkla ilgili olaylar mizahi bir dille ele alınıyor.Oyun her perşembe ve cuma sahnede olacak.

SAMSUN DEVLET TİYATROSU: Samsun Devlet Tiyatrosu'nda 12-13 Ekimde Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyun Samsunlu tiyatroseverlerle buluşacak.

Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin yönettiği oyunun dekor tasarımı Ceren Karahan, giysi tasarımı Günnur Orhon'a ait.

SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ: Yeni sezonda perdelerini ''Carmen'' operası ile açan Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde 11 Ekimde Kontes Mariza adlı 3 perdelik operet operaseverlerle buluşacak.

Kenan Korbek'in rejisörlüğünü yaptığı, koreografisi Neslihan Öztürk'e ait eserin Orkestra Şefi Markus Baisch, Koro Şefi ise Alexei Vinogradschi.

9 Ekim Cumartesi ''Sihirbaz Oz'', çocuklar için yeniden sahnede olacak. Frank Baum'un eseri ''Sihirbaz Oz'' çocuklara büyülü bir atmosferin sunulduğu bir oyun.

Doğan Çelik'in sahneye koyduğu oyunun müzik düzenlemesini Öner Özcan'a, kostümleri Aydan Çınar'a, koreografisi de Zeynep Bengier ve İdil Şengül'e ait.