BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.392,82
HABER /  EKONOMİ

S&P çok net: 'Türkiye ile Ukrayna...

Standard & Poor’s Kıdemli Kredi Analisti Kraemer: “Türkiye’nin kredi derecesi Ukrayna ile kıyaslanamaz. Ukrayna’nın Türkiye’de olmayan birçok problemi var. Ortak bir tek özellikleri var, o da sermaye akışlarına olan gereksinimleri” dedi.

Abone ol

Gelişmekte olan ülkelere ilişkin son değerlendirmesinde Türkiye’yi, Ukrayna ve Gana ile birlikte en kırılgan üç ülke arasında gösteren Standard & Poor’s’un (S&P) Kıdemli Kredi Analisti Moritz Kraemer, “Türkiye’nin kredi derecesi Ukrayna ile kıyaslanamaz” dedi.

AA muhabirine konuyla ilgili değerlendirme yapan Kraemer, S&P’nin gelişmekte olan ülke ekonomilerine ilişkin dün açıkladığı raporda, Türkiye’nin, Ukrayna ve Gana ile birlikte değişen sermaye akışlarına karşı en kırılgan üç ülkeden biri olduğu, öte yandan Çin, Filipinler, Angola'nun spektrumun güçlü kısmını oluşturduğunu anımsattı.

TÜRKİYE İLE UKRAYNA KIYASLANAMAZ

S&P'nin gelişmekte olan ekonomiler raporuna ilişkin soruları yanıtlayan Kraemer, “Türkiye’nin kredi derecesi Ukrayna ile kıyaslanamaz. Bu durum döviz cinsinden ülke kredisinin yedi birim aşağıda olması ile de yansıtılmıştır. Ukrayna’nın Türkiye’de olmayan birçok problemi var. Ortak bir tek özellikleri var, o da sermaye akışlarına olan gereksinimleri” dedi.

S&P’nin gelişmekte olan ekonomilere ilişkin değerlendirmesinde mevcut piyasa koşulları etkisinin geniş çaplı reyting eylemine yol açmasının beklenmediği, devlet tahvilleri için mevcut koşulların belli başlı temelleri daha iyi yansıttığı ifade edilmişti.

GELİŞMEKTE OLAN ÜLKE REYTİNGLERİ

Raporda, “Gelişmekte olan ekonomilerin ülke reytinglerine ilişkin olarak bize göre temel riskler tahvil alımının azaltılmasından çok bunun etkileri, iç politika seçimleri ve uygulanmasıdır” ifadesine yer verilmişti.

S&P, Şubat ayında Türkiye'nin "durağan" olan not görünümünü "negatif" seviyesine çekerek, “BB+”olan kredi notunu korumuştu. Buna karşın S&P Kıdemli Analisti Frank Gill, not görünümündeki revizyona karşın Türkiye'nin ekonomik büyümesine ilişkin temel senaryoda sert iniş öngörmediklerini açıklamıştı.