BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,71
ALTIN 2.397,10
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Giresun'da fotoğrafla vurdu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Giresun'da seçim gezisinde halka hitap etti.

Abone ol
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Giresun'da seçim gezisinde halka hitap etti.  Kılıçdaroğlu mitingde yaptığı konuşmasında, "Giresun fındığın başkenti, Giresun'un yetiştirdiği fındık bir numara ama.. Peki fındığın fiyatını kim belirliyor, Hamburg borsası belirliyor."dedi.

'CEPLERİNİZE DİKKAT EDİN'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle:

"Bizim bir görevimiz var. Kul hakkı yiyenlerle mücadele edeceğiz. Ayakkabı kutusunu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Ceplerinize dikkat edin, o cebe haram el ulaşabilir ona engel olun. Ayın 30'unda sandığa gideceğiz. Sandığa da el uzatabilirler.

'DEVLETİ NASIL SOYDUĞUNU GÖRDÜK'

Bu ülkede kadınlar çocuklarına nasıl sahip çıkıyorsa ülkeye de öyle sahip çıksın. Ülkenin birinde biri çıktı 'bana oy verin yolsuzlukla mücadele edeyim bana oy verin yasakları kaldıracağım' dedi. Millet de 'sana oy veriyoruz' dedi. Bir dönem geçti beklediniz acaba bunlar bitti mi? Üçüncü dönem geçti ve bir şey gördük.

Söz veren kişinin Başbakan olarak Türkiye Cumhuriyeti'niu nasıl soyduğunu gördük. İlk kez dünya tarihinde bir hükümetin bir devleti nasıl soyduğuna hep beraber tanık olduk.

'MEMLEKETİ SAĞLAM YEDİN BOĞAZINDA KALSIN'

Sabahın 8'inde oğluna telefon ediyor. Şu bakanların çocuklarının evinde arama yapıldı evde ne var diyor. Evdeki paraları sıfırla diyor. Ertesi gün 10:58'de paraları soruyor, babacığım bir miktar kaldı diyor. Ne kadar kaldı diyor. 30 milyon avro kaldı diyor. Bu bir kişinin hikayesidir. Ülkeyi soyan bir kişinin hikayesi.

Hopa'da bana bir şey verdiler. Memleketi sağlam yedin boğazında kalsın diye. Bu nasıl ülkedir ki sana uçaklar tahsis etti, kırmızı plakalar tahsis etti. Shroder'e şikayet ettin maaş yetmiyor dedin. Geldiğimiz nokta şu. Bir ülkeyi yöneten insanın vatandaşını düşünmesi lazım, ailelerde huzur var mı yok mu diye düşünmesi lazım ama o devleti soymakla meşgul."

TAYYİP DOĞRU SÖYLEMİŞ

Geçen gün televizyonda çok laf yalansız çok mal haramsız olmaz demiş. Vallahi doğru söylemiş. Kendi bakanı söylüyor. Çok mal haramsız olmaz diyor. Nasıl oluyor böyle bir ülkede demokrasiyi koruyacağız?

YETER ARTIK BIKTIK ARKADAŞ

Bunun yolu şu. Harama ortak olmak istiyor musunuz? O zaman ayın 30′u geliyor. Sandığa gideceğiz. Diyeceğiz ki. Yeter artık sizden bıktık arkadaş. Bu ülke bıktı. Giresun’da işsizlik var mı! Hanımlar çocuklar işsiz mi! Şunu unutmasın Türkiye’deki hiçbir yurttaşım unutmasın.. Çocuğunuz işsizse sebebi Başçalandır. Ürettiğiniz ürünün karşılığını alamıyorsanız sebebi devleti soyanlardır. Emekli aylığı düşükse sebebi devleti soyanlardır. Esnaf kardeşim sabahın köründe dükkanı açarsın 24 saat çalışırsın 2 ay prim aksat sana sağlık hizmeti verilmiyor. Emekli olup işine devam etsen aylığından yüzde 15 kesiliyor. Arkadaş benim emekli aylığımdan bu parayı sen niye kesiyorsun. Ben alın teriyle kazandım o parayı. Neden kesiyorsun? Eğer kesiliyorsa sebebi bu devleti soyanlardır.

ÜLKEMİZİ, DEMOKRASİYİ, ÖZGÜRLÜKLERİ, İNSANIMIZI SEVİYORUZ

Ülkemizi seviyoruz demokrasiyi seviyoruz özgürlükleri seviyoruz insanımızı seviyoruz. Birbirimizi tanımasak bile selam vermek istiyoruz. O zaman ayın 30′u geliyor. Hep beraber çalışacağız. Çocuklarımız için. Ben size bunu vaat ediyorum. Barış içinde yaşayacağımız bir Türkiye vaat ediyorum.

KİRLİ ADAMLAR SİYASETİN DIŞINA ÇIKACAK

CHP iktidarında ilk 4 ayda siyasi ahlak yasası çıkaracağız. Kirli adamlar siyasetin dışını çıkacak.

HEP BAŞ ÖRTÜSÜ SİYASETİ YAPTILAR

Bugüne kadar başı örtülü kapalı kadınların giysisi üzerinden siyaset yapıldı. Size Kemal Kılıçdaroğlu sözü. Kadın nasıl isterse öyle giyinsin. Her kadının başı açık veya kapalı olsun tamamının benim başımın üstünde yeri var. Bütün kadınlara inanıyorum. Kadın bu toplumun temel direği. Bizi annelerimiz yetiştirdi. Yemediler yedirdiler. Çocuğum kızım oğlum daha iyi iş bulsun bizden daha iyi yaşasın diye mücadele ettiler. Size sözüm ben bu ülkede çalışırken siyaset yaparken işsizliği önlemek için her çabayı göstereceğim. Oy versin vermesin herkese eşit yaklaşacağım. Onlar iş buldukça ben mutlu olacağım.

BU HÜKÜMET AKP’YE OY VERENLERİ KANDIRDI

Yine annelere sesleniyorum temiz siyasetin yolunu siz açacaksınız. Çünkü siz kirliliğe izin vermezsiniz. Evleriniz tertemizdir. Çöp olsun anneler hemen gider kaldırırlar. Türkiye’yi de siz temizleyeceksiniz. AKP’ye oy veren değerli yurttaşlarıma sesleniyorum. Sizi asla kınamıyorum. Oy verdiniz diye size en ufak bir şekilde sitem de etmiyorum. Çünkü siz dediniz ki bunlar bize söz verdi yolsuzluğu önleyecekler. Siz de gidip oy verdiniz. Bu hükümet sizi kandırdı. Bu hükümet size doğruları söylemedi. Bunlar köşeyi döndü siz fakirleştiniz. Çocuğunuz işsiz kaldı. Bütün yurttaşlara sesleniyorum Türkiye’de yeni bir siyaset yolunu açmak zorundayız. Beraber yapacağız biz bu işi. İstiklal Marşı için Bayrak için yapacağız biz bu işi. Bu ülkeye barışı ve huzuru getireceğiz.