BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,83
ALTIN 2.422,39
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonluğu G.Saray'a getirecekler

Galatasaray'ın Çek futbolcuları Milan Baros ve Tomas Ujfalusi, sarı-kırmızılı ekibin sezonun ilk yarısındaki performansını değerlendirdi.

Abone ol

Galatasaray'ın Çek futbolcuları Milan Baros ve Tomas Ujfalusi, hedeflerinin şampiyonluğa ulaşmak olduğunu söylediler.

Galatasaray TV'de yayınlanan programda açıklamalarda bulunan oyunculardan Milan Baros, lider tamamladıkları sezonun ilk yarısındaki performanslarından memnun olduğunu aktarırken, ''Amacımız çok açık. Şampiyonluğu Galatasaray'a getirmek istiyoruz. Futbolcular olarak biz bunu çok istiyoruz ve taraftarlar da bunu çok istiyor. Bu yüzden beraber mücadele ederek şampiyonluk unvanını tekrardan Galatasaray'a getirmeyi düşünüyoruz'' dedi.

İlk yarıyı lider bitirmenin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Baros, ''İlk yarıyı lider bitirmek çok önemli bir durum. Hem takımın kendisine güveni, hem de taraftarın ve camianın bize bakışı, güveni açısından çok önemli. Ama önümüzde daha 17 maç var ve onlardan sonra play-off mücadeleleri olacak. O yüzden liderlik önemli ama daha herhangi bir şey bitmiş değil'' diye konuştu.

Baros, ligin ilk yarısında kendisi için en önemli maçlar olarak da Fenerbahçe ve Trabzonspor'la yapılan karşılaşmaları göstererek, ''Fenerbahçe ve Trabzonspor üst üste yapılan iki maç ve alınan 6 puan çok önemliydi. Eğer bir maç seçmem gerekirse, Fenerbahçe maçını seçerim. Aldığımız 3 puan var. Sadece Türkiye için değil, dünya çapında da önemli bir derbi'' ifadelerini kullandı.

İlk yarıda takım olarak birbirinden güzel çok sayıda gol attıklarını ancak Gençlerbirliği deplasmanında Eboue'nin attığı ve kendilerine galibiyeti getiren golü önemli bulduğunu anlatan Baros, Fenerbahçe derbisi öncesi aldıkları bu galibiyete çok ihtiyaçları olduğunu aktardı.

Baros, ligin ikinci yarısında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yapacakları maç için ise, ''Maçı kendi sahamızda oynayacağımız için kolay geçecek diye düşünüyorum. Sezonun ilk maçında İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a kaybetmiştik. Bu yüzden iyi bir rövanş maçı olacak. Türkiye liginde en son sıradaki takımla oynasanız bile mücadele seviyesi en üst düzeyde geçiyor ve mutlaka zor maç oluyor. Bu maç da mutlaka zor olacaktır ama kendi sahamızda oynadığımız için kazanmamız gerekiyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

Ujfalusi: ''Taraftarımıza mutluluk yaşatmak istiyoruz''

Sarı-kırmızılı takımın bir diğer Çek oyuncusu Tomas Ujfalusi de takım olarak tek amaçlarının sezon sonunda şampiyonluğa ulaşmak olduğunu yinelerken, ''Taraftarımız bu zamana kadar hep yanımızda oldu ve bizi hep destekledi. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceklerdir, bundan hiç şüphem yok. Biz de onlar için elimizden gelenin en iyisini yapıp, onlara şampiyonluk mutluluğunu yaşatmak istiyoruz'' dedi.

İlk yarının özellikle son 8-9 maçında çok iyi bir performans ortaya koymaya başladıklarını anlatan başarılı savunma oyuncusu, ''Bu şekilde devam etmemiz gerekiyor çünkü arkamızdan önemli rakipler geliyor. Ligin ilk yarısını birinci bitirmek önemliydi ama işin sonu daha önemli. O yüzden bu şekilde devam etmemiz gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Sezonun ilk yarısında Fenerbahçe'ye karşı aldıkları galibiyetin kendileri için önemli olduğuna değinen Ujufalusi, ''Oynadığımız bütün maçlar önemliydi. Çok önemli 3 puanlar alındı ama bence ilk yarıya bakıldığı zaman evimizde oynadığımız Fenerbahçe maçı 3 puan açısından ve farklı unsurlar açısından çok önemliydi. Uzun süredir Fenerbahçe'ye karşı alınmayan bir galibiyet vardı, onu almış olduk. Seyircimiz o maç için ekstra hazırlandı. Bizim için de aynı şekilde. O maçı almamız bizim gerçekten güçlü ve şampiyonluğun önemli bir adayı olduğumuzu gösterdi. İlk yarıdaki en önemli maç olarak Fenerbahçe maçını sayabiliriz'' ifadelerini kullandı.

İlk yarıda kendisinin en önemli gördüğü gol olarak, son oynanan Manisaspor maçında Selçuk İnan'ın attığı ve galibiyeti getiren frikik golünü gösteren Çek futbolcu, ''Hem güzellik açısından, hem golün anlamı açısından Manisaspor'a attığımız son golü söyleyebilirim. Çok iyi oynayamadığımız ve çok fazla pozisyona giremediğimiz bir maçtı. Ama Selçuk'un frikiği ve çok güzel bir vuruşuyla 3 puanı aldık. Ve bu 3 puanla rakibimiz Fenerbahçe'nin önüne geçtik. O yüzden bu golü söyleyebilirim'' cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la yapacakları ikinci yarının ilk maçına da değinen Ujfalusi, ''İlk maçta onlara karşı kaybetmiştik. Rakibimize karşı iyi motive olup, iyi hazırlanmamız gerekiyor. Performansımızın yüzde 100'ünü sahaya yansıtmalıyız. Bunu yaptığımız zaman galibiyet gelecek diye düşünüyorum ama yine de zor bir maç olacaktır'' dedi.