BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  GÜNCEL

Şampiyonlar Ligi'nin salı panoroması

Sekiz maçın dördü konuk ekiplerin galibiyetiyle sonuçlandı.

Abone ol

Persie galibiyeti getiren iki golü attı.

Galatasaray'ın iki maçta iki yenilgi aldığı Şampiyonlar Ligi H Grubu'nun diğer maçında Manchester United Cluj'u deplasmanda 2-1 yendi.

Galatasaray kalesindeki 3 gol ve iki yenilgi ile grupta son sıraya yerleşti.

Braga, gülen taraf olurken, üçüncü sıraya oturdu; evinde Manchester United'a yenilen Cluj ise, yine 3 puanla ikinci sırada; grubun liderliği 6 puanla Manchester United'ın elinde bulunuyor.

Genel bir bakışla, dün akşamki maçların yarısı konuk ekiplerin galibiyetiyle sonuçlandı; bunlar arasında Portekiz'de şu anda üçüncü sırada bulunan Braga'nın İstanbul'da aldığı galibiyette var.

Deplasman maçında ev sahibini 4-0 yenen Chelsea, bütün maçlar içinde en iyi sonucu elde eden ekip oldu.

Barcelona galibiyeti yakaladı ama kaptan ve savunma oyuncusu Puyol, son dakilarda hastaneye kaldırılmasına neden olan bir sakatlık yaşadı.

Reuters haber ajansı, savunma oyuncusu Pique'nin de sakat olduğu şu günlerde, Barcelona'nın pazar günü La Liga'da Real Madrid maçına moralli çıkacağını ama diğer bir savunma oyuncusu olan Pigue'nin de sakatlığı göz önüne alındığında savunma hatlarında endişe olacağını belirtiyor.

"Manu'yu van Persie kurtardı"

Romanya'daki maçı izleyen BBC muhabiri, Manchester United'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci galibiyetini getiren golleri atan Hollandalı van Persie'nin takımını kurtardığını yazıyor.

Romen ev sahibi karşılaşmanın 14'ncü dakikasında Kapetanos'un ayağından öne geçti; van Persie'nin golleri 29'ncu ve 49'ncu dakikalarda geldi.

BBC muhabiri, öte yandan, Manchester United'ın, eski günlerindeki oyunları sayesinde elde ettiği beğeniyi hak etmeyecek bir performans sergilediğini belirtiyor.

Almanya şampiyonu kaybetti

BATE-Bayern Münih maçında üzülen taraf, 11'nci maçta 10 maçlık galibiyet serisi bozulan Bayern oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde Bayern Münih bugüne kadar grup ikinci maçlarında hiç bir zaman yenilgi yüzü görmemişti; ancak dün akşamki BATE maçı bu istatistiği değiştirdi.

Muhabirler, Bayern Münih'in 2012-2013 sezonunda, tüm turnuvalardaki 10 maçta, 10 galibiyetlik mükemmel bir performans yakaladığını ama bunun Beyaz Rusya'daki F Grubu maçında sona erdiğini belirtiyor.

Celtic güldü

Fenerbahçe'yi saf dışı bırakarak Şampiyonlar Ligi'ne katılan Spartak Moskova ligdeki ikinci maçında da galibiyet yüzü göremedi.

Moskova takımı ikinci yarının başında attığı golle 2-1 öne geçmesine rağmen, son çeyrekte, biri kendi kalesine olmak üzere, iki gole engel olamadı.

Celtic, grubundaki Benfica beraberliğinden sonra, bu sonuçla 4 puanla Barcelona'nın gerisinde ikinci sıraya rahat bir şekilde yerleşti.

Yaşlı kadın yine berabere

Yaşlı kadın takma isimli Juventus Şampiyonlar Ligi'nin Londra'da oynanan ilk grup maçında geçen senenin şampiyonunu 2-2'lik sonuçla dizginlemeyi başarmıştı.

Juventus, Torino'da dün akşam etkileyici oynadığı söylenen Shakhtar Donetsk karşısında aldığı beraberlikle ancak bir puan toplayabildi.

E Grubunda Chelsea ve Shakhtar Donetsk 4'er puanla ilk iki sırayı alırken Juventus puansız Nordsjælland'ın 2 puan üzerinde bulunuyor.