BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şampiyon İnter hocasını buldu

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu FC Inter, Mourinho'dan boşalan koltuğu doldurdu.

Abone ol

İtalya Birinci Futbol Ligi'nin (Serie A) son şampiyonu FC Inter, teknik direktör arayışlarını, son günlerde temasta olduğu İspanyol Rafael Benitez ile sonlandırdı.

FC Inter Başkanı Massimo Moratti, yaptığı açıklamada, 50 yaşındaki İspanyol teknik adamla her konuda anlaştıklarını belirterek, ''Son detayları da gözden geçirdik ve anlaşma sağladık. Zaten çok önemli detaylar değildi. Yarın, Benitez ile ne zaman basının karşısına çıkacağımızı açıklayacağız'' dedi.

İmzalar dışında her şeyin tam olduğunu ifade eden başkan Moratti, ''Benitez'in şu anda İtalya'da olduğunu sanmıyorum. İmza töreni için gelecektir'' diye konuştu.

İngiltere'nin Liverpool takımını çalıştırırken, sözleşmesi devam etmesine karşın görevine son verilen Benitez, 2005 yılında İstanbul'da yapılan Avrupa Şampiyonlar Ligi finalinde FC Inter'in ezeli rakibini mağlup ederek, kupaya uzanmayı başarmıştı. Benitez yönetimindeki Liverpool, 2005-2006 sezonunda da Federasyon Kupası'nı kazanmıştı.

ADRİANO RESMEN AS ROMA'DA

Serie A'yı geçen sezon FC Inter'in ardından ikinci sırada tamamlayan ve gelecek sezon şampiyonluğu hedefleyen AS Roma, Brezilyalı yıldız golcü Adriano'ya resmi imzayı attırarak, sezonun ikinci transferini gerçekleştirdi.

AS Roma'nın eski FC Interli futbolcu Adriano ile seneliği 5 milyon avro olmak koşuluyla 3 yıllık anlaşma yaptığı bildirildi.

İmza töreninin ardından duygularını ifade eden Adriano, ''Bu formayı giyeceğim için çok mutluyum. Umarım her şey yolunda gider. Buradayım çünkü ne yapabileceğimi göstermek istiyorum. Söz vermek hoşuma gitmiyor, ama sahada ne yapmam gerektiğinin farkındayım. Size her şey yolunda gidecek diyorum'' dedi.

Adriano'nun ardından konuşan AS Roma Başkanı Rosella Sensi de ''Bu anlaşmadan dolayı ben de çok mutluyum. Taraftarımız sürekli beni arıyor. Hepsine teşekkür etmek durumundayım. Umuyoruz ki, bundan sonra her şey daha güzel olacak'' ifadelerini kullandı.

Dün sabah sağlık kontrolünden geçirilen Brezilyalı golcünün yarın TSİ 18.00'de Roma'daki Flaminio Stadı'nda taraftarlarla buluşacağı duyuruldu.