BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Sağlıklı reçel yapmanın püf noktaları

Aliağa Ticaret odası tarafından 11 Haziran Cuma günü yapılacak ücretsiz eğitimle sağlıklı reçel yapımının püf noktaları öğretilecek.

Abone ol

Aliağa Ticaret Odası, Aile ve toplum sağlığının korunmasında en büyük pay sahibi olan ev hanımlarının gıda hazırlama ve saklama konusunda bilinçlenmesi için geçtiğimiz aylarda Peynir yapımı eğitimi, organik ve iyi tarım yöntemleri ile başlattığı eğitim uygulamalarına reçel hazırlama eğitimi ile devam edecek.

11 Haziran Cuma günü saat 10.30’da Aliağa Ticaret Odası’nda ücretsiz olarak yapılacak reçel yapımı eğitimine önceki eğitimlerde olduğu gibi çok sayıda ev hanımı ve genç kızın ilgi göstermesi bekleniyor.

SAĞLIKLI REÇEL YAPIMI ÖĞRETİCİLECEK

Aliağa Ticaret Odası, Tarım İl Müdürlüğü ve Tarım İlçe Müdürlüğü’nün işbirliğinde yapılacak eğitimde Tarım İl Müdürlüğü Ev ekonomisti Ayla Yılmaz ve beraberindeki Uzmanlar reçel yapımının püf noktalarını uygulamalı olarak katılımcılara öğretecek.

Eğitimde sağlıklı şartlarda reçel hazırlama ve muhafaza yöntemleri, hangi mevsimde hangi meyvelerden reçel yapıldığı, reçellerin hazırlanırken hangi yöntemlerden yararlanıldığı, kıvamının belirlenmesinde uygulanan yöntemler, reçellerin usulüne göre nasıl muhafaza edileceği hakkında uygulamalı bilgiler verilecek.

SOFRALARIN VAZGEÇİLMEZ BESİNİ

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, toplum ve aile sağlığının korunması, Aile ekonomilerinin güçlendirilmesi için ev hanımlarının eğitimine büyük önem verdiklerini ifade ederek, “gıdaların saklanması ve korunması, aile sağlığını yakından ilgilendiriyor. Saklanma yöntemlerinden biri de reçel yapımı. Mevsimindeki meyvelerin değerlendirilmesinde en çok tercih edilen yöntemlerden biri reçel yapımı.

Sofralarımızdan eksik etmediğimiz reçelin sağlıklı ve ekonomik olarak nasıl yapılacağını Tarım İl Müdürlüğü uzmanlarımız Aliağa’daki hanımlara öğretecekler. Oda olarak aile ve toplum sağlığını yakından ilgilendiren, tüketici bilincini arttıracak, aile ekonomilerine güç katacak eğitimlerimizi sürdüreceğiz” dedi.

Aliağa’da yapılacak olan ücretsiz Reçel yapımı eğitimine katılmak isteyenlerin 0232 6164151 ve 0533 4147943 No’lu telefonlardan ön kayıt yaptırması gerektiği kaydedildi.