BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Şampanyalar tepside kaldı

Gül'ün Çankaya'daki ilk resepsiyonunda, şampanya kadehlerine rağbet olmadı.

Abone ol

Görevi sona eren 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, yerine seçilen Abdullah Gül'e cumhurbaşkanlığı görevini "basına kapalı sade bir törenle" devretti. Gül, seçilmesinden 3 saat sonra Bakanlar kurulu üyeleri ve Kayseri milletvekillerine bir resepsiyon verdi.

Devirden sonra resepsiyon

Sezer'in "basına kapalı, sade" devir-teslim tercihine karşın Gül, TBMM'de seçilmesinin ardından Çankaya Köşkü yetkililerine bir resepsiyonla kutlamaları kabul etmek istediği talimatını verdi.

Saat 19.50'de Sezer'i uğurlayan Gül, 20.00'den itibaren Çankaya Köşkü'nün küçük resepsiyon salonunda TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu üyeleri ve Kayseri milletvekillerini ağırladı. Geceye TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile ATO Başkanı Sinan Aygün de katıldı.


Basını içeri aldı

Sezer'in basına kapalı devir teslimine karşılık Gül, kutlama resepsiyonunaa tüm basın-yayın kuruluşlarının alınması talimatını verdi. Resepsiyonun başında görüntü alan gazeteciler daha sonra dışarı çıkarılırken, kutlama basına kapalı olarak devam etti.

Devlet zirvesi

Resepsiyonun yapıldığı salona ayrı ayrı giren Erdoğan ile Gül, foto muhabirlerinin, "devletin üçlü zirvesini bir arada görüntüleme" istekleri üzerine Toptan'ı da yanlarına alarak üçlü poz verdi. Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in Erdoğan'a uzak durması dikkat çekti.

Devir teslim törenine eşsiz giden Gül'ün kutlama resepsiyonu da eşsiz oldu. Resepsiyondaki tek kadın Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ydu.

Şampanyalar tepside kaldı

Resepsiyonda konuklara limonata, meyve suyu ve şampanya ikram edilirken, şampanya kadehlerine rağbet gösterilmediği gözlendi.

Gül, resepsiyonun ardından 21.30'da Çankaya Köşkü'nden Dışişleri Konutu'na geri dönerek geceyi burada geçirdi. Gül çiftinin, taşınma hazırlıkları nedeniyle bir süre Çankaya Köşkü'ne taşınmayarak Dışişleri Konutu'nda kalacakları öğrenildi.