BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şam'ın banliyölerine 'tanklarla saldırı düzenleniyor'

Beşar Esad muhalifleri, Suriye ordusu tanklarının sabah erken saatlerden itibaren başkentin dışındaki iki semte top ateşiyle saldırdığını söylüyor. Ülkenin diğer kesimlerinden gelen operasyon haberleri de var.

Abone ol

Suriye muhalefeti, hükümete bağlı güçlerin başkent Şam'ın iki banliyösünü tanklarla top ateşine tuttuğunu söylüyor.

Hasrata ve İrbin semtlerine tankların sabah erken saatlerde, isyancıların istihbarat birimlerine ait bir binaya saldırması ardından gönderildiği söyleniyor.

Suriye ordusunun ülkenin diğer kesimlerinden gelen operasyon haberleri de var.

İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Humus kentinin Halidiye bölgesinde Suriye ordusunun faaliyetleri olduğunu bildirirken, Esad karşıtı aktivistler ayrıca Humus'un kuzeyinde yer alan Rastan'ın ve Hama kentinin kuzey batısındaki Halat Mudik semtinin top ateşine maruz kaldığını ileri sürdü.

Öte yandan Birleşmiş Milletler diplomatları Güvenlik Konseyi'ne gelen yeni barış planının destek gördüğünü söylüyor.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği elçisi Kofi Annan tarafından sunulan planın, bundan önceki Suriye karar tasarılarını veto eden Çin ve Rusya'nın desteğini de bu sefer aldığı bildiriliyor.

Ancak diplomatlar, bağlayıcı olmayan barış planının, resmi bir karar statüsünde değerlendirilmediğinin altını çiziyor.

Kofi Annan geçtiğimiz haftalar içinde Suriye'de hükümet ve muhalefet kanadının temsilcileriyle görüşmüş ve her iki tarafın da ateşkes ilan etmesi, insani yardımın sağlanması ve siyasi diyalog sürecinin başlatılması amacıyla bir barış planı hazırlamıştı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Suriye krizinin çözüme kavuşturulmamasının çok ciddi sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler, Suriye'de bir yıldır süregiden protesto gösterileri ve şiddet olaylarında ölenlerin sayısının 8 bin kişiyi geçtiğini belirtiyor.