BIST 10.261
DOLAR 32,32
EURO 34,77
ALTIN 2.389,47
HABER /  GÜNCEL

Lokantada Nevruz dehşeti kamerada

Nevruz bahane talan şahane. Olaylar sırasında dükkana giren göstericiler ortalığı birbirine kattı. O anlar kameralara yansıdı.

Abone ol

Zeytinburnu'nda pazar günü çıkan nevruz olaylarında göstericilerin bir esnafı dövüp ardındanda lokantaya saldırması güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Camı çerçeveyi birbirine katan göstericiler, içeri girdikten sonra sağa sola taş atıyor. Yazar kasayı alıp götürmek isterken lokanta çalışanı müdahale edince elindeki kasayı adamın üstüne fırlatıyor.

ÖNCE DAYAK SONRA SALDIRI

Göstericiler ilk önce cadde üzerinde toplanıyor. Daha sonra çevreye zarar vermeye başlıyor. Bu sırada göstericilere müdahale etmeye çalışan bir vatandaşa saldırıyor. Yüzleri maskeli grup daha sonra saldırdıkları vatandaşın önünde durduğu lokantayı taşlıyor. Atılan taşlarla lokantanın camları kırılıyor. Ardından lokantaya giren bir saldırgan elindeki sopayla önüne gelen her şeyi devirip yıkıyor. Bu sırada lokanta çalışanları, kendilerini gizleyerek korunmaya çalışıyor. Bu sırada lokantanın aşçısı saldırganlara müdahale etmeye çalışıyor ancak gözü dönmüş saldırganlar etrafa zarar vermeye devam ediyor.

HER ŞEYİ PARÇALADILAR

Lokantaya daha sonra diğer göstericiler de giriyor. Sandalya, masa, yazar kasa ve tabakları parçalayan grup, polisin geldiğini görünce uzaklaşıyor. Zarar gören lokantanın işletmecisi Ahmet Topçu, "Göstericiler çevreye zarar vermeye başlayınca biz içerde çalışan arkadaşlarla saklandık. Her yeri kırıp döktüler. O anda hiçbir şey yapamadık. Yerimizden kımıldayamadık" diye konuştu.