BIST 10.899
DOLAR 32,16
EURO 34,96
ALTIN 2.454,86
HABER /  DÜNYA

Şam'ı cehenneme çeviren patlamalar

Suriye'de çatışmalar hız kesmiyor. Şam güne şiddetli patlamalarla uyandı. Onlarca ölü ve yaralı var

Abone ol

Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah iki şiddetli patlama meydana geldi. Suriye'nin başkenti Şam'da bu sabah düzenlenen bombalı saldırılarda ölenlerin sayısı 55'e yükseldi. 


BİN 100 KİLOGRAMDAN FAZLA PATLAYICI


İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bu sabah meydana gelen iki intihar eyleminde ölenlerin sayısının 55'e yükseldiği, saldırılarda 370'ten fazla kişinin de yaralandığı belirtildi.
İçişleri Bakanlığı eylemlerde kullanılan patlayıcı miktarının bin 100 kilodan fazla olduğunu kaydetti.

İNSAN PARÇALARI TOPLANDI


Associated Press muhabiri, sağlık görevlilerinin olay yerinden insan parçaları topladığını belirtirken, patlama bölgesindeki kamyonetlerin ve patlamanın asıl hedefi olduğu tahmin edilen askeri istihbarat binasının ağır hasara uğradığını bildirdi.

Şiddetli patlamalarda tahrip olmuş çok sayıdaki otomobilde bulunan cesetlerin görüntülerini yayınlayan devlet televizyon kanalı, "terörist saldırıların" Şam'ın güneyindeki otoyolda, insanlar işlerine ve çocuklar okullarına giderken meydana geldiğini duyurdu.

ÖZGÜRLÜK BU MU?

Halkın da yardım ettiği yardım ekipleri yanmış cesetleri araçlardan çıkarırken, bir adam, "İstediğiniz özgürlük bu mu? Okullarına giden çocuklar, işlerine giden memurlar öldü" diye bağırıyordu.



GÖZLEMCİLERİN BAŞKANI OLAY YERİNDE

Suriye'deki BM gözlem heyetinin Başkanı Norveçli General Robert Mood, Şam'da bu sabah bombalı saldırıların düzenlendiği yere geldi. Basın mensupları, General Mood'un TSİ 08.00'e doğru iki bombalı saldırının düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldüğü yere gelerek incelemede bulunduğunu belirttiler.

DEVLET KANALI PARÇALANMIŞ İNSANLARIN
GÖRÜNTÜLERİNİ YAYINLADI

Saldırılarda onlarca kişinin öldüğünü ve yaralandığını duyuran televizyon, ayrıca insan parçaları, karayoluna devrilmiş ağaçlar, derin çukurlar açılmış asfaltın görüntülerini yayınladı.

Patlama öyle şiddetli ve öyle büyük bir tahribat yaratmış ki ortalık yanmış arabalar ve insan cesetleri ile dolmuş.



BM GÖZLEMCİSİ OLAY YERİNDE

Suriye'deki BM gözlem heyetinin Başkanı Norveçli General Robert Mood, Şam'da bu sabah bombalı saldırıların düzenlendiği yere geldi.

Basın mensupları, General Mood'un TSİ 08.00'e doğru iki bombalı saldırının düzenlendiği ve çok sayıda kişinin öldüğü yere gelerek incelemede bulunduğunu belirttiler.

İşte Şam'dan gelen ilk görüntüler;