BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Şam'dan ateşkesi bozacak açıklama!

Suriye yönetimi, ateşkesten bu yana saldırıların arttığını açıklayarak, bu eylemleri durdurmak için 'gerekli önlemler'in alınacağını vurguladı.

Abone ol

Suriyeli askeri yetkililer ateşkesin başladığı 14 Nisan'dan bu yana 'terörist' saldırıların arttığını bildirdi. Şam yönetimi de yaptığı açıklamada "Saldırıları arttıran muhalefete yanıt vereceğiz" dedi.

Şam yönetimi ayrıca Annan planı çerçevesinde ateşkesi denetleyecek gözlemci heyetine kapılarının açık olduğunu açıkladı.

MUHALİFLER: HUMUS BOMBALANIYOR

Öte taraftan Suriyeli muhalifler de Humus'un bazı bölgelerinin Suriye tankları tarafından bombalandığını iddia etti.

Anadolu Ajansı da Türkiye-Suriye sınırına yakın Cisreş Şuğur kentine bağlı Harabjoz köyünde öğle saatlerinden itibaren silah sesleri duyulduğunu bildirdi.

Ajans haberinde Suriye tarafındaki Harabjoz köyüne, yaklaşık 50 kişilik Suriye askeri ile 2 tank, Türkiye tarafındaki Güveççi köyünden de görülebilecek yere konuşlandığını belirtti.

HUMUS BOMBARDIMAN ALTINDA

Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü, ülke genelinde devam eden operasyonlarda ve çıkan çatışmalarda 15 kişinin öldüğünü duyurdu.

Humus kentinin birçok semtine atılan roketler ve açılan ateşte 8 kişinin yaşamını yitirdiğini ve devam eden operasyonlarda açılan tank ateşinde onlarca evin yıkıldığını ve yıkılan evlerin enkazında ölü ve yaralıların olduğunu belirten Örgüt, Hama, Şam ve Halep'te de 7 kişinin güvenlik güçlerinin açtığı ateşte hayatını kaybettiğini kaydetti.

Öte yandan ordunun, İdlib'in Harebt El Cüvz köyünü rastgele tank ateşine tuttuğunu ve havan mermersiyle saldırı düzenlediğini ifade eden yerel kaynaklar, ordunun 20 tankla Humus'un Sultaniye ve Halidye semtine girdiğini ve ağır silahlarla açılan ateşte onlarca evin yıkıldığını, bazı evlerde yangın çıktığını söyledi.

Aynı kaynaklar, güvenlik güçlerinin birçok kentte rastgele tutuklamalar yaptığını ve bunlar arasında Suriye'de ikamet eden iki Türk vatandaşının da olduğunu vurguladı.