BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,96
ALTIN 2.443,57
HABER /  SPOR

Samandırada garip antremanlar

Fizik kondüsyon yüklemesi yok, çift kale maçlar futbolcuların isteğine bağlı. Taktik çalışmalar hayli kısa..

Abone ol

Antalya kampını "futbolcular sıkıldı" diye kısa kesen Brezilyalı hocanın idmanlarda oyunculara yüklenmemesi, taktik çalışmalara fazla eğilmemesi, takımda hem fiziki bir düşüşe yol açtı, hem de disiplin elden kaçtı. Sonuçta da bugünkü tablo ortaya çıktı.

Fenerbahçe'nin özellikle ligin devre arasından bu yana uyguladığı antrenman teknikleri bugünkü kötü tablonun doğmasında büyük rol oynadı.
Antalya kampında yapılan kondisyon ağırlıklı çalışmalarda bir çok oyuncu sakatlanırken, Teknik Direktör Zico'nun bu dönemde hiçbir taktik çalışmaya yer vermemesi, kampı yarıda kesip aniden "Futbolcular sıkıldı" diyerek İstanbul'a dönmesi belki de sonun başlangıcıydı.

Maçlardan sonraki gün "Rejenerasyon antrenmanı" adı altında günü geçiren Fenerbahçe, son taktik çalışmaları da mümkün olduğu kadar kısa tutuyor. Zico'nun kimi zaman oyunculara "Çift kale maç yapmak ister misiniz?" şeklindeki sorularına hep olumsuz yanıt geliyor.

Alex, hemen hemen hiçbir maç sonrası çalışmaya katılmazken, fizik kondisyon yüklemesi yapılan antrenmanlarda da asla bulunmuyor.
Zico'nun yardımcısı Santana'nın takıma güç kazandıracak çalışmalar yaptırmaması da dikkat çekiyor.

Zico'nun insani değerlere fazla önem vermesi, yumuşak çehresi ve karizmasının liderliğe uygun olmaması, takımı başı boş bırakırken, futbolcular Daum disiplininden sonra inanılmaz şekilde gevşediler. Takımda bir çok oyuncunun sezon sonunda sözleşmesinin bitecek olması, Başkan Aziz Yıldırım'ın da inatla yeni sözleşme yapmak için şampiyonluğu beklemesi, bir çok oyuncunun aklının "Paraya" kaymasına da neden oldu.

(Yusuf Kobal/Milliyet)