BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  SPOR

Liverpooldan bomba transfer

Liverpool, Ukrayna milli takımının yıldızını önümüzde yıldan geçerli olmak üzere sözleme imzalarak ilk bombayı patlattı.

Abone ol

Premier Lig'in güçlü takımlarından Liverpool'dan yapılan açıklamada, Ukrayna Milli Takımı'nın da formasını giyen 27 yaşındaki golcü futbolcu Andriy Voronin'le sezon sonundan itibaren geçerli olmak üzere dört yıllık sözleşme imzalandığı duyuruldu.

Ukrayna Milli Takımı'nda 40 kez forma giyen ve 5 gole imzasını atan Voronin, Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayer Leverkusen forması giyiyordu. Voronin daha önce de yine Bundesliga'da Köln, Mainz and Borussia Monchengladbach gibi takımlarda top koşturmuştu. Voronin, sezon sonunda sözleşmesi biteceği için transfer ücreti ödenmeden Liverpool'un renklerine bağlanacak.

Liverpool'un, golcüsü 31 yaşındaki Robie Fowler'ın sözleşme yenileme önerisini reddetmesinin ardından Voronin'i transfer ettiği ifade ediliyor. İngiliz ekibinde Dirk Kuyt, Craig Bellamy ve Peter Crouch gibi golcü oyuncular forma giyiyor.

Voronin transferinin ardından bir açıklama yapan Liverpool'un İspanyol teknik direktörü Rafael Benitez, takımındaki golcülerin çok kaliteli olduğunu ancak hepsinin de farklı özellikleri bulunduğunu ifade ederek, Ukraynalı yıldızın takıma çok şey kazandıracağını söyledi.

Voronin, Liverpool'u Şubat ayı başlarında satın alan Amerikalı iş adamları George Gillett ve Tom Hicks'in takıma kazandırdıkları ilk transfer olması bakımından dikkat çekiyor.