BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Salih Kapusuz: ’’AK Parti’nin eriyeceğini düşünenler...’’

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Güçsüz bir AK Parti hayali kuranlar, AK Parti’nin eriyeceğini düşünenler sükutu hayale uğra...

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, “Güçsüz bir AK Parti hayali kuranlar, AK Parti’nin eriyeceğini düşünenler sükutu hayale uğrayacaktır” dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz, eleştirenlere resmi Twitter hesabından cevap verdi. AK Parti’nin geleceğinin Türkiye’nin istikbalini, Türkiye’nin istikbalinin mazlum milletlerin akıbetini belirleyeceğini ifade eden Kapusuz, “Hem İslam coğrafyası hem de dünyanın mazlum milletleri büyüyen bir Türkiye’nin daha da güçlenmesinin kendi geleceklerini de etkileyeceğini bilmektedir. Bugün Ortadoğu coğrafyasında ezilen Suriyeli ve Filistinli mazlumlar da, Kerkük’teki Türkmenler de, Doğu Türkistan’daki Türkler de, Somali ve Myanmar’da yardıma muhtaç Müslümanlar da güçlü bir Türkiye için dua etmektedir. İşte bunun içindir ki kimse MHP ya da CHP’nin geleceğini merak etmezken AK Parti’nin geleceğini merak etmektedir. Herkes müsterih olsun. AK Parti hareketini başlatanlar tesadüf eseri biraraya gelmiş kişiler değildir. Bu hareketi kuranlar, bugünlere taşıyanlar ve daha sonra içerisinde yer alanlar dava şuuruyla ‘büyük Türkiye’ ideali etrafında birleşen ve tüm hayatlarını bu yola adayan kişilerdir. Bu dava şuuru ve hizmet aşkı hiçbir zaman tükenmez. Millete ve memlekete hizmet yolunda ilk günkü şevk ve heyecanla çalışmalar devam edecektir” ifadelerini kullandı.
AK Parti’nin kadro hareketi olduğunun altını çizen Kapusuz, “Bu kadro bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Türkiye’yi her açıdan kalkındırmak için azami gayreti gösterecektir. Bizler mücadele ederek bugünlere gelen dava neferleriyiz. Şöyle bir hatırlayın 2001 yılından bu yana nelerle mücadele ettik; siyasi yasaklar, darbe girişimleri, 27 Nisan Muhtırası, 367 kararı, kapatma davaları, Gezi olayları, 17 Aralık süreci gibi büyük badireler atlattık. Hiçbir zaman yılmadık, pes etmedik, karamsarlığa kapılmadık. Bütün bu girişimlere ve engellemelere rağmen AK Parti olarak sabırlı ve kararlı bir şekilde yolumuza devam ettik. Türkiye’yi demokratikleştirmek için tüm siyasi ve hayati riskleri üstlendik. İşte AK Parti’nin bu kararlı mücadelesi neticesinde bugün artık herkes Genelkurmay’ın ışıklarına değil, TBMM’nin ve parti merkezlerinin ışıklarına bakıyor. Hatırlarsanız 2007 yılında Cumhurbaşkanı adayımızı açıkladığımızda Genelkurmay muhtıra vermişti. AK Parti olarak ertesi günkü dik duruşumuz, bizleri ve Türkiye’yi bugünlere getirdi. O siyasi kararlılık ve cesaretli duruş 2007’de Sayın Abdullah Gül’ü Çankaya’ya taşırken, bugün Genel Başkanımız ve Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Cumhurbaşkanlığı yolunu açmıştır. Yani Türkiye siyasi istikrarı kolay elde etmemiştir. Büyük mücadeleler verilmiştir. Esasen milletimiz de bu istikrarın kıymetini bilmiş ve AK Parti’yi 3 dönem üst üste iktidara taşımıştır” dedi.
Bugün gelinen noktada AK Parti içerisinde her kararın partinin tüm kademeleriyle istişare edilerek ve fikir alışverişi yapılarak alınacağını kaydeden Kapusuz, şöyle devam etti:
“Şüphesiz bu istişareler neticesinde, milletimizin istekleri doğrultusunda ve halkta karşılığı olan bir sonuç ortaya çıkacaktır. Çünkü bu kadro hareketi, yüzünü hiçbir zaman millete dönmemiştir. Millet hangi yönü göstermiş ise o istikamette ilerlemiştir. AK Parti daha güçlü bir şekilde varlığını koruyacak ve 2023 hedeflerine emin adımlarla ilerleyecektir. Güçlü bir AK Parti, istikrarlı bir Türkiye’nin devamını sağlayacak, millete hizmet yolunda daha çok mesafeler katedilecektir. Güçlü bir AK Parti, evvela demokrasinin, temel hak ve hürriyetlerin, özgürlüklerin ve bu milletin milli ve manevi değerlerinin sigortası olmaya devam edecektir. Bu davanın ve AK Parti’nin sendeleyeceğini düşünenler ise yine hüsrana uğrayacaktır. Güçsüz bir AK Parti hayali kuranlar, AK Parti’nin eriyeceğini düşünenler sükutu hayale uğrayacaktır. Zira 17 Aralık’ın hemen ertesinde yaptığım açıklamada bir şey söylemiştim; AK Parti gücünü ne okyanus ötesinden nede başka güçlerden almaktadır, AK Parti’nin arkasında sadece ve sadece millet vardır.”
(İHA)