BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.433,88
HABER /  GÜNCEL

Dört gözle serbest kalan şoförleri bekliyorlar

IŞİD tarafından kaçırılan Türk şoförlerinin serbest bırakılmasının ardından şoförlerin aileleri, dört gözle gelmelerini bekliyor. Kaçırılan ...

Abone ol

IŞİD tarafından kaçırılan Türk şoförlerinin serbest bırakılmasının ardından şoförlerin aileleri, dört gözle gelmelerini bekliyor. Kaçırılan şoförlerden Halil Ada’nın Gaziantep’te yaşayan ailesi ise, aldıkları habere inanamadıklarını dile getirdi.
Irak Şam İslam Devleti IŞİD tarafından 25 gün önce kaçırılan 32 Türk şoförünün serbest bırakılmasıyla şoförler arasında bulunan Halil Ada’nın Gaziantep’te yaşayan ailesi, Ada’nın bir an önce gelmesini bekliyor. Halil Ada’nın oğlu Mehmetcan Ada babası ile telefonla konuştuğunu söyleyerek, “Benim babam 25 gündür Irak’ta yakalanmış. Herkes bizim eve geliyor. Annem ağlıyor. Babamla konuştum. Baba neredesin diye sordum. Dedi yakalanmışız. Ben de gel baba sana bir sarılayım dedim. Dedi ki oğlum sen nasılsın, iyi misin? İyiyim dedim. Sen nasılsın diye sordum. Babam şu an durumumuz kötü dedi” diye konuştu.
Halil Ada’nın kardeşi Metin Ada ise, “Kardeşim 25 günden beri Irak’ta yakalanmış, rehin tutulmuştur. Az önce kendisiyle konuştum. Durumu sordum. Bana dedi ki bizi serbest bırakmışlar. Saat 5’ten Erbil’den Ankara’ya uçak hareket edecek. Sonra da biz eve geleceğiz dedi. Biz inanmıyoruz. Çünkü 25 günden beri her gün bugün yarın bırakılacakları kelimesi bize geliyor. Medyada 25 gündür bu söylenti olduğu için biz inanmıyoruz. 25 günden beri ne bir şirket sahibi ne de devlet tarafından kimse bizi aramadı, sormadı. Sizin durumunuz nasıl, sizin sağlık durumunuz nasıl, çoluk çocuğunuz nasıl diye ne aradılar ne de sordular. Fidye alınmadı, fidye yerine arabalar rehin alındı. Yaşadıklarını anlattı. Bize bayat ekmek ile su veriyorlar dedi. 25 gündür bu şekilde idare ediyorlar. 45-55 derece sıcaklık arasında kalıyorlar. Bu Ramazan günlerinde, bu mübarek günlerde orada perişan olmuşlar. Arada sırada telefon açıyorduk. Orada arabaların altında yatıyorlardı. Belki işkence yapmış olabilirler ama biz görmediğimiz için biz telefonda soruyoruz. Herhangi bir işkence yapılmadığını söyledi. Şu an onların sağ salim eve dönmelerini istiyorum” dedi.
Halil Ada’nın diğer kardeşi Nusret Ada ise, 25 gündür mağdur olduklarını ifade ederek, “Gerek şirket sahibi olsun, gerekse Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı olsun bir gün bu insanları aramadı. Yani 32 şoför var. En azından bunların aileleri aranmalıydı. Bugün Ramazan ayındayız. Bu çocukların anneleri, babaları, kardeşleri en azından bir kere aranmalıydı. Yani insanlar ne durumdalar, ne çileler çekiyor, bunları bilmeleri lazımdı. Bizi hiç kimse aramadı. Bu çileyi sadece biz yaşıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti değil. Biz bundan da eminiz. Fidye olayı yok dediler. İşin içinde fidye var. İşin içinde fidye olmasaydı rehineler serbest bırakılmış, Ankara’ya geliyorlar fakat arabaları serbest bırakılmadı. İşin içinde fidye olayı olmasaydı arabalar serbest bırakılırdı, o adamlar arabaları ile birlikte gelebilirlerdi. Şu an gerek şirket sahibi olsun, gerek Türkiye olsun bu fidyeyi vermeyene kadar bu arabalar serbest bırakılmayacak bizim bildiğimiz kadarıyla” diye konuştu.
Ada ailesi Halil Ada’nın Gaziantep’e gelmesini dört gözle bekliyor.
(İHA)