BIST 10.320
DOLAR 32,28
EURO 35,08
ALTIN 2.475,78
HABER /  GÜNCEL

Saldırganın evinde bubi tuzağı bulundu

ABD'nin Denver kentinde Batman filminin galasında 12 kişiyi öldürmekten sorumlu tutulan kişinin evindeki bubi tuzağının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Abone ol

ABD'nin Denver kentinde Batman filminin galasında 12 kişiyi öldürmekten sorumlu tutulan kişinin evindeki bubi tuzağının etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Zanlı James Holmes saldırının ardından yakalanmıştı.

Gaz maskesi takan ve çelik yelek giyen saldırgan Cuma günü filmin gösterimi sırasında salonda önce göz yaşartıcı gaz bombası patlatmış sonra da kalabalığı taramıştı.

Polis, James Holmes'un evinde robot kameralarla yaptığı aramada çok sayıda patlayıcı olduğunu belirledi.

Evin girişindeki patlayıcıları fünyeyle patlatan bomba imha ekipleri, içerideki patlayıcı düzeneğini etkisiz hale getirdi.

Evde 30 kadar el yapımı bomba ve kavonozlar içinde birbirleriyle karıştırılınca patlayan çok miktarda kimyasal madde bulundu.

Saldırının düzenlediği Aurora bölgesinin polis sorumlusu Dan Oates, "Daha önce hiç böyle bir şey görmedim. Bu düzenek içeri girenleri öldürmek için kurulmuş. Bunlar muhtemelen polis memurları olacaktı" dedi.

6 bin mermi

Operasyon nedeniyle çevredeki bazı evler boşaltıldı. Saldırıyı dört tüfek ve tabancayla gerçekleştirdiği belirtilen Holmes'un internetten 6 bin mermi satın aldığı açıklandı. Polis yetkilileri silahların da yasal yollarla alındığını söylüyor.

Hücrede tutulan Holmes'un bir trafik cezası dışında sicilinin temiz olduğu belirtiliyor.

Yetkililer saldırıyla ilgili herhangi bir terör bağlantısı bulamadıklarını, saldırganın amacının da bilinmediğini söylüyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın bu akşam Denver'da kurbanların yakınları ve yerel yetkililerle bir araya geleceği açıklandı.