BIST 10.075
DOLAR 32,36
EURO 34,67
ALTIN 2.416,42
HABER /  GÜNCEL

Sakık'tan Kobani tüyosu: IŞİD'in ağır silahları...

Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık PYD yetkililerinden aldığı bilgiye göre IŞİD'in ağır silahlarının etksizleştirildiğini söyledi.

Abone ol

Muş’ta ki gösterilere katılan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Kobani’deki YPG ve PYD yetkilileriyle telefonla görüştüğünü ve IŞİD’e ait ağır makineli silahlarının imha edildiğini söyledi.

Kent merkezinde yapılan yürüyüşten sonra Necmettin Dede Parkı’nda bir konuşma yapan Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, Türkiye’deki egemen güçlerin barıştan korktuğunu söyledi. Sakık, "Biz siyasetçiler, demokratik siyasete inanlar koşullar ne olursa olsun bizim barış sürecini tekrar büyütmemiz gerekir” dedi.
 
Kobani’deki duruma da değinen Sakık, şunları söyledi:
 
“Ben size bir müjdeyi vereyim; ben 40 dakika belki bir saat önce telefonla Kobani’de YPG’nin oradaki PYD’nin temsilcileriyle görüştüm. Aynen şunu söylüyorlardı: o it çetelerine karşı biz o ağır silahlarını imha ettik. Ağır makineli silahlarını imha ettik, şimdi göğüs göğse çarpışıyoruz. Hodri meydan biz Kobani’yi de faşizme IŞİD çetelerine dar edeceğiz diyorlar.”
 
Sokaklarda olmanın “çok vicdani ve ahlaki” olduğunu belirten Sırrı Sakık, “Bu bir isyandır. İsyanımızı duyun ey Türkiye’yi yönetenler. Ey Türkiye halkı, bir halk soykırımla karşı karşıya, onun için sesimizi yükseltiyoruz” dedi.