BIST 9.463
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.495,92
HABER /  GÜNCEL

Sakarya kar geliyor son hava durumu saatlik tahmin

Sakarya hava durumu kar fena bastırdı saatlik hava durumu tahmini nasıl meteoroloji açıkladı. Sakarya 'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini giderek arttırdı. Gün boyunca özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı yarın yani 28 Şubat Çarşamba günü etkisini daha da arttıracak. Peki yarın Sakarya 'da okullar tatil olur mu gözler şimdiden kar tatili haberi için Sakarya Valiliği'ne çevrildi.

Abone ol

Sakarya hava durumu kar bastırdı 5 günlük haritalı son hava raporu tahmini korkuttu. Sakarya 'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede etkisini arttırdı. Özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışının yarın, yani 28 Şubat Çarşamba günü etki alanını daha da arttırması bekleniyor. Peki 28 Şubat Çarşamba günüSakarya 'da okullar tatil olur mu gözler şimdiden Sakarya Valiliği kar tatili haberine çevrildi.

KÖY YOLLARI ULAŞIMA KAPANDI: Edirne'de yoğun kar etkisini artırarak devam ediyor. Edirne Özel İdare Genel Sekreteri Alaaddin Uğur, AA muhabirine yaptığı açıklamada 7 köy yolunun yağış nedeniyle kapandığını söyledi.

Meriç ilçesine bağlı Büyükaltıağaç, Küçükaltıağaç, Küpdere, Rahmanca, Nasuhbey, Alibey ve Yenicegörece köylerinde kapalı olan yolları açma çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Uğur, 10 ayrı ekibin bölgede çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

YURT GENELİNDE HAVA NASIL OLACAK: Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Anadolu’nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Giresun, Erzurum, Muş, Bitlis, Şırnak ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Trakya Kesiminde kar, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Erzurum, Erzincan, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari ve Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA GÜNÜ YOĞUN KAR YAĞIŞI VAR: Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz ile Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Marmara’nın güneyi ile Kıyı Ege’de kuvvetli yağmur ve sağanak, Trakya Kesimi’nde yoğun kar şeklinde, Diğer yerlerde yağmur ve sağanak şeklinde başlayacak yağışların zamanla Marmara Bölgesi, İç Ege, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz’de karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşmesi bekleniyor.. Rüzgarın; Marmara’da kuzeydoğu (poyraz), Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde güneybatılı (lodos) yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (60-80 km/saat) şeklinde eseceği tahminediliyor.

PERŞEMBE GÜNÜ BU İLLERE SAĞANAK ALARMI:  Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz kıyıları, Doğu Karadeniz’in doğu kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’nun güneyinde yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışların; Doğu Karadeniz kıyı kesimleri ile Ordu çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.