BIST 10.046
DOLAR 32,49
EURO 34,71
ALTIN 2.409,32
HABER /  GÜNCEL

Sakarya İletişim'de yüksek lisans rekoru

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Işık, 10 kişilik kontenjan için 273 başvuru yapıldığını söyledi.

Abone ol
Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi'den ilginç rekor! Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Işık, 10 kişilik tezli yüksek lisans programına 273 başvuru yapıldığını ifade ederek, bu rakamın kendi alanında kırılması güç bir rekora imza atıldığını söyledi.

Sakarya Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tezli yüksek lisans programına rekor sayıda başvuru yapıldı. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Işık yaptığı açıklamada tezli yüksek lisans programına ilk öğrencileri alarak Şubat ayında eğitim öğretime başlayacaklarını söyledi. 
 
REKOR BAŞVURU
 
Işık, yaptığı açıklamada 6 Ocak'ta başvuruların sona ermesiyle bu alandaki başvuru rekorunu kırdıkların ifade etti. Türkiye'nin değişik illerinden toplam 273 aday başvuru yaptığını belirten Işık, adaylar için Halkla İlişkiler ve Reklamcılık alanında bilim sınavı yaptıklarını ifade etti. 

BULUNDUĞU ŞEHİRDEN AYRILMADAN YÜKSEK LİSANS YAPILABİLECEK...

Açıklamasında Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü olarak yaz döneminde bir ilki daha gerçekleştirmeyi planladıklarını anlatan Prof. Dr. Metin Işık, Halkla İlişkiler alanında ülkemizdeki ilk uzaktan eğitim yüksek lisans programının açılması için gerekli çalışmaları yaptıklarını söyledi. Sakarya Üniversitesinin mükemmel teknolojik altyapısı olduğunu ifade eden Işık, bu alanda yüksek lisans yapmayı arzulamakla birlikte, gerek iş gerekse ailesel nedenlerle bulunduğu şehirden ayrılması mümkün olmayan kişilerin ev ve işyerlerinden ayrılmadan dersleri internet üzerinden canlı olarak takip edebileceklerini belirtti. Işık, açıklamasında şunları söyledi:

 "Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Uzaktan Eğitim Tezsiz Yüksek Lisans programın temel amacı; kamu veya özel sektörde çalışmakta olan kişilerin veya lisans eğitimini tamamlamış öğrencilerin sektördeki en son gelişmeler konusunda kendilerini geliştirmeleri ve en önemlisi ise, klasik halkla ilişkiler uygulamalarını elektronik halkla ilişkilere uygulayabilmeleri olacaktır."