BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,06
ALTIN 2.470,75
HABER /  GÜNCEL

Şaibesiz bir şampiyonluğumuz var

Yazıcı, kulübün resmi yayın organı olan Bursaspor TV'ye çok çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Abone ol

Bursaspor Kulübü Başkanı Yazıcı:

''Bu sene şansızlıklar yüzünden kaybettiğimiz puanları ekleyin bakın, nerelerdeyiz?''

''Şaibesiz bir şampiyonluğumuz var''

Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, ''Bu sene şanssızlıklar yüzünden kaybettiğimiz puanları ekleyin bakın, nerelerdeyiz'' dedi.

Yazıcı, kulübün resmi yayın organı olan Bursaspor TV'ye verdiği röportajda, takımın 2 sene önce şampiyon olarak kabuğunu yırttığını, bundan sonraki hedefinin de zirve olması gerektiğini söyledi.

Yeni transferlerin takıma uyum sorunu yaşadığını, bunun yanında bazı maçlarda çok ciddi şanssızlıklarla karşı karşıya kaldıklarını dile getiren Yazıcı, ''Bu sene şanssızlıklar yüzünden kaybettiğimiz puanları ekleyin bakın, nerelerdeyiz? Top seni isteyecek, sevecek. Maalesef bu sezon böyle olmadı'' diye konuştu.

Şampiyonluğun tüm kenti sevindirdiğini dile getiren Yazıcı, 2 sezon önce tüm kentin yeşil-beyaz bayraklarla donatıldığını anımsatarak, ''Ben inanıyorum ki bütün Türkiye de bizim şampiyon olmamızı istedi. Fenerbahçeli tanıdıklarım vardı, onların da sevindiklerini biliyorum. Allah da bizim şampiyon olmamızı istedi'' değerlendirmesinde bulundu.

Yazıcı, bir yerlere gelmek için Bursaspor'u basamak olarak kullanmak gibi bir düşüncesinin bulunmadığını ancak özellikle şampiyon olduktan sonra gerekli desteği göremediklerini, bu süreçte takıma göğüs reklamı dahi alamadıklarını anımsattı. Başkanlık yaptığı süreçte başına pek çok olayın geldiğini belirterek, ''Başkan olmanın bedelini her türlü ödedim'' görüşünü ileten Yazıcı, artık herkesin Bursaspor için bir şeyler yapması gerektiğini dile getirdi.

Fenerbahçe'nin yaşadıklarının herkes tarafından bilindiğini, çok ciddi iddiaların konuşulduğuna işaret eden Yazıcı, şunları söyledi:

''Mahkemeler devam ediyor. O nedenle bu konulara fazla girmek istemiyoruz. Şaibesiz bir şampiyonluğumuz var. En ufak bir şaibemiz yok. Bugün Türkiye'nin gündemine oturmuş olaylar var ama ona rağmen takımına sahip çıkan taraftar görüyoruz. Ama bana 'geçmiş olsun' diyen çıkmadı. Bunların hepsinin cevabını kongrede vereceğim. Kongredeki konuşmamı herkes çok iyi dinlesin. O kadar doluyum ki konuşmamakla iyi mi kötümü ediyorum bilemiyorum. Bursaspor açısından şu an konuşmamam daha iyi ama mutlaka konuşacağım.

Türkiye'de hesabı, kitabı her şeyi düzgün birkaç kulüpten biriyiz. Ben gereğini yapıyorum sadece. Gelen paralar belli, ne kadar borç ödediğimiz de belli. Bursaspor'un kalıcı gelirlere ihtiyacı var. Büyük diye adlandırılan kulüplerin korkunç borçları var ama gelirleri de var. Koskoca Bursaspor'un kalıcı geliri olmaz mı? Projeler var, başvurular var ama bunların önünü açacak irade lazım. Bende bir sürü proje var ama bunları şehir yapacak. Hepsini önümüzdeki günlerde tartışmaya açacağız. Neler yaptığımızı, neler yapmak istediğimizi, bize nasıl davranıldığını anlatacağım. Bütün Bursa bunları bilecek.''

-Futbolda şike iddiaları-

Yazıcı, futbolda şike iddialarının gündemin en önemli maddelerinden biri olduğunu anımsatarak, bu konuda Bursaspopr'un menfaatlerini korumak adına gerekli girişimleri yaptıklarını anlattı.

''Yeri ve zamanında nasıl konuşulacağını bilmek önemli'' diyen Yazıcı, şöyle konuştu:

''Bursaspor için hiçbir yerde, ortamda sessiz kalmadım, gereken cevabı verdim. Bu konuda hiç geri adım atmadık. Ancak bu durumda bütün Bursa'nın sevineceği en büyük şey, şaibesiz şampiyonluğumuzdur. Şike ile ilgili madde belli. Kimin ne cezası varsa çeksin. Ama her gün çıkıp bağırmakla olmaz. Bursaspor'un hakkını hiçbir yerde yedirmem.''

-Gözlerim açık gitmeyecek-

İbrahim Yazıcı, Bursaspor başkanlığı sırasında çok büyük mutluluklar da yaşadığını belirterek, ''Gözlerim açık gitmeyecek'' dedi.

Bursa'da Şampiyonlar Ligi maçlarını izlemenin kendisi açısından muhteşem bir duygu olduğunu vurgulayan Yazıcı, şöyle devam etti:

''Bursaspor başkanlık koltuğunda benden sonra oturacak kim olursa olsun, kesinlikle Bursa'yı aşmış biri olmalı. Eğer Bursaspor yine şampiyonluklar yaşamak istiyorsa, zirvede kalmak istiyorsa ufku geniş bir başkana ve yönetime sahip olmalı. İsim belirtmeye gerek yok, bundan önce Bursaspor'u kimlerin temsil ettiği bütün Bursa tarafından bilinir. Oradaki Bursaspor'un çöküşünü de iyi bilirler. Bursaspor bir daha o durumlara gelmesin, hep zirve takımı olsun. İnanıyorum ki Bursa'nın ileri gelenleri Bursaspor'u farklı gözle görürlerse, kalıcı gelir konusunda çalışmalar yapılırsa ve Bursaspor daha iyi idare edilirse her şey daha farklı olur. Bursaspor siyaset üstü olmalı. Benim başkanlığım dönemimde hiçbir zaman Bursaspor'da siyaset konuşulmadı.''

Yazıcı, mayıs ayında yapılacak kongrede aday olup olmama konusunda henüz net bir karar vermediğini ifade ederek, ''Olaya devam edecekmişim gibi bakıyorum. Ben hiçbir işi yarım bırakmadım. Ama bırakmamı isteyen bir hayli muhalifin olduğunu da biliyorum. Ben diyorum ki onlar ortaya çıksın, bir çarpışalım'' ifadelerini kullandı.