BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  DÜNYA

Rusya'da meydanlar ısınıyor

Rus halkının, 'Erkek Bayramı' ya da 'Vatanın Koruyucuları Günü" olarak kutladığı 23 Şubat'ta, başkent Moskova'da 4 ayrı gösteri ile meydanlar ısınacak.

Abone ol

Rus halkının, 'Erkek Bayramı' ya da 'Vatanın Koruyucuları Günü" olarak kutladığı 23 Şubat'ta, başkent Moskova'da 4 ayrı gösteri ile meydanlar ısınacak. 4 Mart 2012 devlet başkanlığı seçimlerine günler kala meydanlara inen Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in adaylığını destekleyenlerle, karşıt gruplar meydanlarda son kozlarını paylaşacak.

Moskova polis merkezinden yapılan açıklamaya göre, 4 ayrı gösteride güvenliğin sağlanması için 10 bin polis görev yapacak. Frunzenskaya semtinde yerel saatle 13.00'de toplanacak Putin yanlılarının 100 bin kişiye ulaşması hedefleniyor. Rusya Başbakanı Putin'in kalabalığa hitap edip etmeyeceği kesinlik kazanmadı. İktidar partisi Birleşik Rusya yetkililerinin meydanda olması planlanıyor.

TV sunucusu Sergey Kurginyan ve taraftarları, Moskova'nın kuzeydoğu bölgesinde, "Turuncu tehdit" olarak tanımladıkları devrim girişimlerini protesto edecek. Kurginyan taraftarlarına göre, "Temiz Seçim" için Rusya genelinde yapılan gösteriler dış güçler tarafından finanse ediliyor ve bu tür yapılar şimdiden 4 Mart seçimlerinin adil olmadığını ilan etmeye hazır. 7 bin kişi için izin çıkmasına rağmen gösteriye 13 bin kişinin katılacağını açıklaması dikkat çekti.

Putin karşıtı gösterilerin ilk adresi Teatrelnaya Meydanı olacak. Komunist Parti lideri Genadi Zyuganov'un adaylığını destekleyenler, yerel saatle 13.00'de miting düzenleyecek. 5 bin kişinin katılması beklenen gösterinin sakin geçmesi öngörülüyor. Sol Cephe Hareketi lideri Sergey Udaltsov'un da Komünist Parti mitingine katılması bekleniyor.

Aşırı sağcı Liberal Demokrat Parti adayı Vladimir Jirinovski ve taraftarları ise geleneksel olarak toplandıkları Puşkin Meydanı'nda olacak. Jirinovski'nin konuşma yapacağı mitinge yaklaşık 2 bin 500 kişinin katılması planlanıyor.