BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL

Sahur sonrası fuhuş operasyonu

Yurtdışından getirdikleri kadınlara fuhuş yaptırdığı öne sürülen iki ayrı fuhuş çetesine yönelik operasyon yapıldı...

Abone ol

Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Beyoğlu, Şişli, Fatih, Bakırköy, Beşiktaş, Küçükçekmece ve Sarıyer’de iş bulmak vaadiyle yurtdışından getirilen kadınlara fuhuş yaptırdığı öne sürülen, liderliğini Özbekistan asıllı Enver A.’nın yaptığı çeteyi takibe aldı. 

BİR BAŞKA ÇETE DAHA! 

Beş ay boyunca yürütülen teknik ve fiziki takip sonucunda bu çete ile bağlantılı olarak çalışan bir başka çete daha olduğu belirlendi. Liderliğini Muzaffer N., Recep S., ve Tekin K.’nın yaptığı öne sürülen bu çete de soruşturma kapsamında incelemeye alındı.

24’ü kadın 33 kişi gözaltında

Adresleri ve kimlikleri belirlenen iki ayrı çetenin faaliyet gösterdiği İstanbul’un farklı semtlerindeki 21 ayrı adrese, sahurun ardından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda aralarında her iki çetenin liderlerinin de bulunduğu 24’ü kadın 33 kişi gözaltına alınarak emniyete götürüldü.

Yetkililer, kadınların çete liderlerine bağlı olarak çalışan taksiciler aracılığıyla müşterilerin belirttikleri evlere götürüldüğünü açıkladı. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü belirtildi.