BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,85
ALTIN 2.436,10
HABER /  GÜNCEL

PKK'dan imamlara ölüm tehdidi

PKK terör örgütü, Siirt ve Van'da yaşayan bazı din adamları, muhtar ve kanaat önderlerini ölümle tehdit ediyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK 20 Eylül'e kadar sözde eylemsizlik kararı alırken, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde, örgütün, şiddet politikasını eleştiren din adamları ve kanaat önderlerine yönelik tehditlerde bulunduğu ortaya çıktı.

İŞBİRLİKÇİLİKLE SUÇLANDILAR

Edinilen bilgiye göre, terör örgütü PKK tarafından dağıtılan bildirilerde, Siirt ve Van'da yaşayan bazı din adamları, muhtar ve kanaat önderleri, işbirlikçilikle suçlandı.

Terör örgütü, bu kişilerin PKK aleyhine faaliyetlerini sürdürmeleri durumunda ölümle cezalandıracakları tehdidinde bulundu.

ŞİDDET EYLEMLERİNE TAVIR

Terör örgütü tarafından ölümle tehdit edilen bu kişilerin bölge halkı tarafından çok sevildiği, saygın kişiler olduklarını belirten yerel kaynaklar, bu kişilerin ''örgütün dini istismar ettiğini, şiddetin ve insan öldürmenin İslam dininde yeri olmadığına'' işaret ederek, örgütün şiddet eylemlerine, kan dökülmesine karşı çıktıklarını ifade ediyor.

Konuyla ilgili güvenlik güçleri tarafından soruşturma başlatılırken, terör örgütünün ölümle tehdit ettiği bu kişilerin yaşadığı yörelerde geniş güvenlik önlemleri alındığı bildirildi.

Bu arada, terör örgütü PKK'nın dindar Kürtlerin sempatisini kazanmak amacıyla son dönemlerde çatışmalarda ölen kişiler adına mevlit okuttuğu kaydedildi. Terör örgütünün propaganda amaçlı okuttuğu mevlitlere katılımın yüksek olması için de köylülerden zorla aldıkları veya çaldıkları hayvanlardan yiyecek ikram ettirdikleri de belirtildi.